News Flash:

Maternitatea Radauti a fost redeschisa

7 Ianuarie 2014
1176 Vizualizari | 0 Comentarii
Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a decis redeschiderea Maternităţii din Rădăuţi, începând cu data de 6 ianuarie, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al DSP Suceava, Adrian Popescu.

Conform acesteia, decizia se bazează pe faptul că rezultatele probelor de laborator recoltate în zilele de 28 şi 31 decembrie din maternitatea Spitalului Municipal ''Sf Cosma şi Damian'' Rădăuţi au fost corespunzătoare din punct de vedere microbiologic.

În urmă cu o săptămână, DSP Suceava luase decizia ca Maternitatea Rădăuţi să rămână închisă cel puţin până pe 5 ianuarie, din cauza infecţiei nosocomiale intraspitaliceşti constatată de inspectorii sanitari, în urma îmbolnăvirii mai multor bebeluşi şi a a unei mame.

Toate cazurile de la Maternitatea Rădăuţi fuseseră preluate de Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, fiind depistate 19 cazuri de infecţie cu stafilococ auriu patogen, dintre care 14 au fost spitalizate.

Din totalul celor 45 de angajaţi ai Maternităţii Rădăuţi, 22 persoane au fost depistate ca fiind purtătoare de stafilococ auriu.

În zilele de 23 şi 28 decembrie, DSP Suceava a recoltat probe microbiologice de la Maternitatea Rădăuţi. Deoarece din testele de salubritate recoltate în data de 23 decembrie, două probe au revelat prezenţa stafilococului auriu patogen, iar probele de apă din sălile de naştere au fost necorespunzătoare, s-a reluat procedura de dezinfecţie generală cu recontrol în data de 28 decembrie. 

Aceste ultime probe sunt în lucru. Au fost trimise către Institutul Cantacuzino 20 de tulpini de S. aureus selectate atât de la pacienţi, cât şi de la personalul medico-sanitar purtător, fiind trimise pentru investigaţii specifice care să precizeze modul de transmitere a bacteriei. Angajaţii maternităţii, depistaţi ca purtători de S. aureus patogen, au încheiat în cursul zilei de duminică tratamentul, urmând a fi recontrolaţi bacteriologic marţi. 

Pe 23 decembrie, 45 de cadre medico-sanitare şi personal de îngrijire au susţinut un test grilă de evaluare a cunoştinţelor privind normele de efectuare a curăţeniei, dezinfecţiei şi sterilizării. Urmare a rezultatelor obţinute, DSP Suceava a solicitat conducerii Spitalului Municipal Rădăuţi o reinstruire teoretică şi practică a personalului de îngrijire şi o supraveghere permanentă a modului în care respectă în activitatea zilnică aceste normative. 

Pe 20 decembrie, DSP a aplicat Maternităţii din Rădăuţi oi amendă contravenţională de 15.000 lei, fiind solicitate şi alte măsuri administrative ce ţin de factorii de decizie locali. 
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

adrian popescu
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1786 (s) | 34 queries | Mysql time :0.044096 (s)