News Flash:

Masajul revolutionar care te scapa de stres

13 Februarie 2013
1190 Vizualizari | 0 Comentarii

O terapie venită din îndepărtata Indie a căpătat tot mai multă popularitate în ultimii ani în România: masajul cu pietre calde. Este un remediu excelent pentru stres, pentru oboseală şi poate fi de un real ajutor în detoxifierea organismului.
Îmbină efectele masajului cu cele ale căldurii

Dacă tehnicile pe care le-ai încercat până acum nu au reuşit să te scape de stres şi de oboseală, trebuie să încerci această formă mai puţin obişnuită de masaj, care nu se realizează cu mâinile, ci cu pietre vulcanice încălzite la baie de aburi până la o temperatură de 40-50 de grade Celsius. De ce este această tehnică atât de specială? Pentru că îmbină efectele terapeutice ale masajului cu cele ale căldurii şi pentru că stimulează punctele energetice ale organismului, aşa-numitele puncte chakra, care sunt legate de anumite organe ale corpului.

Cum se desfăşoară

După ce te-ai întins pe masa de masaj, specialistul în terapie geotermală (cum se mai numeşte această tehnică de masaj) îţi va aplica pe piele un ulei pentru masaj. Apoi, va aplica în anumite puncte energetice pietrele de culoare gri închis şi de diferite mărimi şi forme. Temperatura lor nu este atât de ridicată încât să provoace senzaţie de arsură sau de usturime, ci doar de furnicături plăcute în tot corpul. Aceasta este etapa „pasivă” a masajului, în care pietrele rămân în poziţie fixă pe piele, preţ de câteva minute. Acestea sunt aşezate pe braţe, pe mâini, pe gât, de-a lungul coloanei vertebrale, inclusiv între degetele picioarelor şi pe masa de masaj (pacientul se aşază pe ele).
Masajul „activ” se realizează cu pietre de dimensiuni medii prin diverse mişcări. Pietrele alunecă uşor pe piele, datorită uleiului aplicat în prealabil.

Ambianţa este şi ea importantă pentru succesul acestei terapii. Încăperea în care se realizează masajul este doar parţial luminată, ceea ce sporeşte efectul de relaxare. Iar dacă nici în aceste condiţii nu reuşiţi să lăsaţi deoparte grijile şi stresul, cu siguranţă că muzica ambientală va duce la îndeplinire scopul masajului.

Îmbunătăţeşte circulaţia

Căldura şi mişcările de masaj stimulează circulaţia sanguină şi metabolismul celular, ceea ce ajută la detoxifierea organismului. Căldura favorizează şi transpiraţia, ceea ce contribuie la eliminarea toxinelor. Cu acest tip de masaj se pot trata şi tulburările de circulaţie periferică, artrozele şi durerile de spate.
Totodată, efectul relaxant pe care îl are asupra musculaturii şi asupra nervilor este important pentru eliminarea stresului, a oboselii şi pentru tratarea insomniilor.

 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

detoxifierea organismului puncte chakra temperatura lor
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1530 (s) | 34 queries | Mysql time :0.021940 (s)