News Flash:

Masa de craciun - o parada a chimicalelor

25 Decembrie 2016
2170 Vizualizari | 0 Comentarii
Asociatia Pro Consumatori (APC Romania) a achizitionat, la începutul acestei luni, preparate din carne fabricate în sistem industrial, specifice Sarbatorii Sfinte a Craciunului, în vederea realizarii unui studiu prin care sa atraga atentia în ceea ce priveste diferenta dintre produsele din carne traditionale si cele realizate în sistem industrial.

Carnea tocata pentru sarmale
Contine trei aditivi alimentari: acid ascorbic, ascorbat de sodiu si carmin de cochilii. La cele mai multe produse nu se mentioneaza procentul de carne de porc din acest tip de produs, avand în vedere faptul ca în compozitia acestui produs se mai gasesc: orez, ceapa deshidratata, pasta de tomate si zaharuri.

Toba
Contine trei aditivi alimentari: ascorbat de sodiu, citrat de sodiu si glutamat monosodic. De obicei, producatorii nu mentioneaza procentul de carne de porc si organe de porc.

Aditivul extrem de periculos care scurteaza viata si da dependenta

Lebarul
Contine sase aditivi alimentari: mono si digliceridele acizilor grasi, acid ascorbic, caragenan, carmin, glutamat de sodiu si nitrit de sodiu. De cele mai multe ori, producatorii nu mentioneaza cantitatea de ficat. În compozitia acestui tip de produs se mai gasesc: apa, slanina, sorici, cazeina, zaharuri, soia si condimente.

Sunca
Contine patru aditivi alimentari: tri-polifosfati de sodiu, caragenan, nitrit de sodiu si carmin. De obicei, producatorii mentioneaza procentul de carne de porc (circa 85%). În compozitia acestui tip de produs se mai gasesc: apa, amidon, sare neiodata, maltodextrina, condimente si arome.

Caltabosul
Contine cinci aditivi alimentari: difosfat de sodiu, glutamat monosodic, acid ascorbic, eritrobat de sodiu si nitrit de sodiu. Producatorii nu mentioneaza procentul de carne de porc si organe de porc, în compozitia acestui tip de produs se mai gaseste sare (2,3 grame/100 grame produs), amidon, proteina vegetala din soia si zaharuri (1,5 grame/100 grame produs).

Iata ce carne cumparam! Cleiul de carne, chimic, evident, uneste resturi de mancare

Carnatii proaspeti din carne de porc
Contin sase aditivi alimentari: E 252, E 262, E 300, E 551, E 120 si E 160c. De cele mai multe ori, producatorii nu mentioneaza cantitatea de carne din acest tip de produs. Produsul mai contine: apa, sirop de glucoza din grau si condimente (nu sunt mentionate tipul acestora).

sursa:evz.ro

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

craciunului sistem industrial toba lebarul sunca caltabosul
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1541 (s) | 23 queries | Mysql time :0.021804 (s)