News Flash:

Mancarurile obisnuite pot provoca mirosuri corporale urate. Cum le eviti?

14 Noiembrie 2016
1853 Vizualizari | 0 Comentarii
Mancarea picanta
Unele produse alimentare pot elibera mirosuri neplacute prin porii corpului uman, atunci cand sunt consumate. Cunoasterea mancarurilor care provoaca mirosurile neplacute ii poate ajuta pe oameni sa evite situatiile stanjenitoare.
Debra Jailman, dermatolog, afirma ca mirosurile pot fi resimtite si dupa cateva ore de la consumarea produsului. Mai jos puteti consulta lista cu 10 dintre alimentele care provoaca mirosuri corporale neplacute.
1. Mancarea picanta
Susie Lemmer, antrenor personal, a afirmat ca mancarea picanta poate provoca mirosuri care ies prin piele la cateva ore dupa consum. Lemmer afirma ca "mirosul iese prin porii pielii". Asadar, sosul tabasco, ardeii picanti, precum si alte sosuri picante ar trebui evitate in momentele nepotrivite.
2. Sparanghel
Conform Liz Trainer, antrenor si nutritionist, "sparanghelul poate crea mirosuri neplacute in mare parte prin urina". Fenomenul apare din cauza continutului de mercaptan care se poate transforma in sulf, mirosul specific fiind prezent pentru cateva ore dupa momentul consumului. 
3. Mancarurile uleioase
Mancarurile care sunt "bogate in uleiuri" pot provoca mirosuri neplacute, printre aceste mancaruri se numara mancarurile procesate care sunt bogate in uleiuri nesanatoase, precum si cele bogate in uleiuri sanatoase. Desi provoaca mirosuri neplacute pestele nu ar trebui scos dintr-o dieta echilibrata. 
4. Usturoi
Printre cele mai mirositoare alimente este si usturoiul, care dupa cum spune Traines, " poate face persoana sa miroasa urat, mirosul iesind prin piele".  Un alt sfat al antrenorului personal este legat de conexiunea dintre piele si sistemul digestiv. Acesta afirma ca prin punerea unui catel de usturoi in soseta si efectuarea activitatilor zilnice, in cateva ore persoana va simti in gura gustul de usturoi.
5. Ceapa
Ceapa poate provoca mirosuri neplacute deoarece atunci cand este digerata elibereaza compusi sulfurosi care pot patrunde prin porii pielii si pot fi resimtiti de cei din jur. 
6. Cafeaua
Senzatia de "gura uscata" care apare dupa consumul de cafea (din cauza deshidratarii) poate elibera mirosuri neplacute prin respiratie sau piele.
7. Legume crucifere
Din cauza compusilor sulfurosi legumele din familia cruciferelor, precum varza de Bruxeless, broccoli sau conopida, se pot crea mirosuri neplacute care dureaza cateva ore, insa in urma unui studiu din 2010, expertii au aflat ca laptele scade considerabil efectul neplacut. 
8. Carnea rosie 
Conform unui studiu din 2006, publicat in revista Chemical Senses, barbatii pareau mult mai atractivi atunci cand nu consumau carne rosie fata de cei care consumau.
9. Dietele sarace in carbohidrati
Kristine Clark, director in nutritie sportiva, a afirmat ca dietele sarace in carbohidrati si fibre pot provoca un gust "acru" in gura care emite mirosuri neplacute. Clark recomanda consumul de fructe, legume, fasole pentru ascunderea mirosului. 
10. Curry
in general, condimentele pot crea mirosuri neplacute, printre cele mai pregnante fiind cele eliberate de curry. 
sursa: descopera.ro

produse alimentare mirosuri neplacute 2 sparanghel 4 usturoi 5 ceapa
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1619 (s) | 23 queries | Mysql time :0.026767 (s)