News Flash:

Mancarurile care influenteaza cel mai mult glicemia

20 Octombrie 2014
2326 Vizualizari | 0 Comentarii
Cartofii copti goi fara niciun adaos au un indice glicemic de 85. Amidonul din cartofi si din orez ridica  indicele glicemic mai mult decat o bomboana pentru ca nu mancam nici cartofi si nici orez doar cat o  bomboana. Painea, in general, fie ea alba sau integrala se situeaza undeva in jurul valorii de 70- 75,  chiar si unele cereale imbunatatite au acest indice trecut de 75, napolitanele, turta dulce, dulciurile in  general, cele care sunt fabricate pentru vanzare depasesc valoarea lui 75.
Spaghetele si macaroanele se incadreaza undeva la 60, fiind alimente cu indice glicemic relativ scazut,  fiind satioase reduc pofta de mancare. Majoritatea legumelor au acest indice scazut, intre 18-48   Combinand, de exemplu, varza si orez se obtine un aliment cu indice glicemic normal. Legumele de salata: rosii, ceapa, castraveti, broccoli, salata verde, telina, varza sunt alimente care nu au impact asupra glicemiei. In aceste salate daca se foloseste jumatate de lamaie sau 2 linguri de otet de mere valoarea glicemiei se mentine mica.
Un mar insa nu depaseste valoarea lui 38. Bananele, fiind mai dulci, urca pina la 55. A nu se confunda indicele glicemic cu glucidele pe care le contin  alimentele. Carnea in schimb nu creste glicemia, dar grasimea aferenta carnii este un factor care influenteaza rezistenta la insulina.

Legumele care au grija de frumusetea pielii

Glicemia, monitorizata cu ajutorul telefonului mobil
 
Factori cu greutate
Binenteles, nu doar alimentele influenteaza glicemia, varsta este unul din factorii importanti. La fiecare 10 ani care se adauga varstei de 40 ani se mai adauga 10 mg/100 ml la valoarea normala a glicemiei. Supararea, efortul, boala, fumatul, obezitatea toate si fiecare in parte influenteaza cresterea glicemiei. Consumul permanent de apa poate influenta de asemenea valoarea glicemiei. Se stie de cand lumea, apa spala atat in interior cat si in exterior. Cantitatea de apa este direct proportionala cu necesarul organismnului. Exista chiar o scara graduala de necesar de apa, in functie de  culoarea urinei. Poate porni de la un portocaliu inchis urcand in sus pina la lamai deschis. Consumul de apa este direct proportional cu nivelul de deshidratare al organismului. Poti verifica singur acest aspect.urina
Remedii naturale
Ceaiurile din diverse plante pot influenta spre bine, spre valori normale glicemia. Amintesc aici si e bine de stiut:
ceaiul de urzici este un bun detoxifiant, depurativ si nu in ultimul rand curata sangele de depunerile de grasimi, scade colesterolul si tensiunea arteriala, iar o cana de ceai bauta dimineata scade nivelul de zahar din sange, automat influentand glicemia
ceaiul verde previne bolile cardiovasculare si regleaza glicemia
ceaiul de ginseng aduce energie, revitalizarea organismului, scade tensiunea arteriala si tine sub control glicemiaginseng
radacina de brusture, de cicoare si frunza de anghinare, fierte la un loc si cu un consum de o cana zilnic mentine glicemia la nivel normal.
salata din frunze proaspete de papadie are acelasi efect fata de valorile glicemie, dar de preferat a se consuma doar primavara cand frunzele sunt proaspete.
ceaiul de salvie regleaza nivelul zaharului din sange aducand glicemia la nivelul dorit.
ceaiul de scortisoara previne diabetul de tip 2 si reduce glicemia
Dudele albe sunt fructe care coboara si regleaza glicemia la valori normale.
 
O alimentatie atent selectionata poate avea ca efect pe termen lung un control permanent al greutatii, o crestere a imunitatii organismului, rezistenta la multe boli, reducerea riscului aparitiei de diabet zaharat, pastrarea in valori normale a colesterolului, a glicemiei si, in final, o sanatate foarte buna si o viata lunga.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

cartofii copti glicemia
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1807 (s) | 34 queries | Mysql time :0.043505 (s)