News Flash:

Mancarea de stevie si loboda: reteta perfecta

21 Martie 2016
1413 Vizualizari | 0 Comentarii
Mancarea de stevie si loboda
Stevia contine fitonutrienti, minerale, vitamine si uleiuri volatile care ofera acestei plante numeroase proprietati nutritive si medicinale. Extractul dulce de stevie este folosit cu succes in numeroase alimente si bauturi. Numeroase studii arata ca stevia este benefica in prevenirea si tratarea a numeroase afectiuni. Are proprietati antibacteriene, antiseptice, antimicrobiene, antioxidante, antiglicemice si antihipertensive.
Este benefica pentru tratarea uneor afectiuni precum hipertensiune, diabet, oboseala, indigestie, deranjamente stomacale, arsuri, slabire, gripa, raceala, gingivita, carii dentare, matreata, osteoporoza, candida, infectii, dermatita sau riduri. Imbunatateste nivelul de energie, intareste sistemul imunitar si stimuleaza activitatea mentala.
Loboda este o planta extrem de puternica, care contine cantitati mari de antioxidanti, care dau si culoare purpurie. Antioxidantii din loboda reduc riscul de numeroase afectiuni, printre care si cancerul.
Loboda are cantitati impresionante de proteine pentru o planta. 100 grame de loboda contine peste 17 grame de proteine. Proteinele sunt o parte importanta a dietei zilnice deoarece ofera energie si ajuta organismul sa functioneze corect.
Loboda poate fi consumata zilnic, in special de persoanele vegetariene sau care consuma cantitati mici de carne.
Aceasta planta contine si fibre alimentare, extrem de importante pentru organism. O persoana sanatoasa trebuie sa consume zilnic 20 - 35 de grame de fibre in fiecare zi. 100 grame de loboda contine peste 10 grame de fibre. O dieta bogata in fibre reduce riscul de afectiuni cardiace, constipatie sau diabet.
Loboda contine cantitati mari de fier, peste 10 miligrame la 100 de grame, fiind asemanatoare cu spanacul. De asemenea, loboda este si o sursa importanta de calciu si betacaroten, un antioxidant foarte puternic.
Mancarea de stevie si loboda este una medicament, pentru ca este foarte sanatoasa. 
Ingrediente
3-4 legaturi stevie
3 legaturi loboda
1 legatura ceapa verde
1 legatura usturoi verde
1 legatura patrunjel
1 cutie rosii decojite
ulei de masline
sare
piper
Ceapa si usturoiul se taie marunt si se calesc in 2-3 linguri de ulei de masline. Se adauga rosiile decojite, intregi sau pasate, dupa preferinta. Se fierb impreuna aproximativ 10-15 minute. Separat, se opareste stevia, apoi se adauga in sosul de rosii.
Se opareste si loboda si se adauga si ea alaturi de celelalte legume. Se mai lasa la foc mic pentru inca 5-10 minute, pana mai scade zeama. Se potriveste de sare si piper, dupa gust. La final, se adauga patrunjelul tocat marunt. Se serveste cald.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

stevia fitonutrienti minerale vitamine uleiuri loboda ingrediente
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1775 (s) | 34 queries | Mysql time :0.036926 (s)