News Flash:

Mancare de spanac cu ou: cea mai sanatoasa reteta

4 Martie 2016
2795 Vizualizari | 0 Comentarii
Mancare de spanac cu ou
Mancare de spanac cu ou este, poate, cea mai gustoasa reteta de preparare a spanacului, care va ajunge, in curand, sa inunde pietele romanesti.
Ingredientele de care veti avea nevoie sunt urmatoarele:
500 g spanac conservat
2 oua
300 ml lapte
o lingura faina
o ceapa
un morcov
3 catei usturoi
4 linguri ulei
Modul de preparare a retetei:
Spalam spanacul, il scurgem bine si daca frunzele de spanac ni se par prea mari, atunci le tocam putin. Eu am ales sa folosesc spanac conservat la borcan tocmai pentru ca frunzele nu sunt deja tocate si pot sa le toc eu exact asa cum imi place. Pentru aceasta mancare de spanac cu ou putem folosi si spanac proaspat, dar inainte de a-l folosi trebuie sa-l tinem in apa clocotita timp de 10-15 minute. 
Tocam ceapa si dam pe razatoare morcovul. Punem la incins intr-o carticioara cele patru linguri de ulei si calim legumele. In momentul in care legumele incep sa se inmoaie, adaugam lingura de faina si apoi amestecam energic pentru a a nu ramane cocoloase. Se va forma o pasta de legume groasa peste care adaugam spanacul. Amestecam si lasam mancarea de spanac vreo doua-trei minute la foc mediu, apoi adaugam o cana de lapte si doua cani de apa. 

Salata cu mere si spanac arde grasimile si va ajuta sa slabiti rapid
Daca ni se pare ca mancarea de spanac este totusi prea groasa, o putem "regla" in functie de gusturi adaugand apa sau lapte. Apoi lasam mancarea de spanac la foc mediu aproximativ 20 minute si amestecam din cand in cand. Atunci cand este gata vom adauga si usturoiul maruntit sau dat pe razatoare. Mancarea de spanac se serveste cu ou prajit, asa ca inainte de a ne aseza la masa vom praji cate un ou pentru fiecare portie si apoi il vom aseza in farfurie peste mancarea de spanac.

reteta
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1754 (s) | 34 queries | Mysql time :0.037590 (s)