News Flash:

Mancare cu oua coapte si pastrama afumata

2 Iunie 2016
608 Vizualizari | 0 Comentarii
Mancare cu oua coapte si pastrama afumata
Dimineata suntem pe fuga, iar seara suntem obositi ca sa mai gatim ceva complicat. Ouale ne pot scoate din impas si cu ele putem pregati retete simple si satioase asa cum este aceasta mancare cu oua coapte si pastrama afumata.
Ingrediente:
8 oua
1 lingura unt
2 linguri ulei
3 linguri faina
250 ml lapte
100 ml frisca de gatit 33% grasime
sare
piper negru
150 g pastrama afumata
1 crenguta de patrunjel verde
50 g branza tare
patrunjel verde pentru decor
Fierbi ouale tari (8-10 minute), apoi le racesti imediat cu apa rece si le cureti de coaja. Incingi untul cu uleiul intr-o cratita, adaugi faina si o calesti putin, amestecand constant. Adaugi treptat laptele, amesteci bine si fierbi, la foc mic, pana se ingroasa. Adaugi frisca, fierbi din nou si condimentezi cu sare si piper, dupa gust.
Tai cuburi pastrama afumata, o adaugi in sosul bechamel impreuna cu crenguta de patrunjel tocat marunt si amesteci bine. Torni jumatate din sosul bechamel intr-un vas termorezistent mai mic uns si tapetat, asezi ouale si acoperi cu restul de sos. Razi branza deasupra si introduci la cuptor, la 170° C, timp de 20 de minute, pana se aureste deasupra. Decorezi cu patrunjel verde si servesti.
sursa: clickpoftabuna.ro
 

dimineata
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1536 (s) | 34 queries | Mysql time :0.032253 (s)