News Flash:

Mananci sarat! Risti sa faci cancer!

4 Martie 2013
1236 Vizualizari | 0 Comentarii
Pe langa riscul de boli cardiovasculare, consumul in exces de sare mai prezinta un pericol: poate favoriza aparitia cancerului de stomac.
Oamenii de stiinta atrag atentia aspura faptului ca multi dintre noi nu avem o viziune exacta nici asupra cantitatii maxime admise si nici asupra celei pe care o consumam, in realitate, zilnic. Nutritionistii dau unda verde pentru maximum 5 g zilnic, adica atat cat incape intr-o lingurita.
Aceasta inseamna inclusiv sarea ascunsa din alimente precum paine, biscuiti, conserve etc. Studiile arata insa ca cei mai multi dintre noi nu respectam aceasta recomandare si ajungem sa consumam, uneori, dublu decat ne este permis.
În aceste conditii, semnaleaza reprezentantii World Cancer Research Fund, in Marea Britanie, de exemplu, se inregistreaza anual 7.500 de cazuri noi de cancer de stomac.
Atentie, nu confundati sarea cu continutul de sodiu prezentat pe etichetele alimentelor. Daca nu gasiti nici o informatie referitoare la continutul de sare, inmultiti valoarea sodiului cu 2,5 si veti afla cata sare exista in produsul pe care vreti sa il cumparati.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

boli cardiovasculare
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1897 (s) | 23 queries | Mysql time :0.047883 (s)