News Flash:

Lucruri vechi de cand lumea despre bioenergie

25 Iunie 2012
2297 Vizualizari | 0 Comentarii

Bioenergia şi circuitele bioenergetice nu sunt o descoperire de dată recentă. Studiindu-le, Mircea Eliade spunea că a luat contact cu o fiziologie mistică. Căci, asemenea fiziologiei moderne, cea străveche stabilea o anumită funcţionalitate a corpului uman, dar aflată într-o mai strânsă legatură cu sufletul. Sunt relativ cunoscute concepte precum prană, aură, corp energetic, meridiane energetice, cele şapte centre energetice sau chakre, canale energetice sau nadis-uri, etc.
Practic, sănatatea era înțeleasă ca fiind acea armonie perfectă a energiilor trupeşti, mai grosiere, cu cele psihosomatice, energetice şi sufleteşti, mai rafinate. De aici probabil şi dictonul roman ce definea starea ideală prin "mens sana in corpore sano".
Dar, că tot veni vorba despre izvoarele latine, acestea spun despre vindecătorii daci că se îngrijeau în egală măsură, atât de trup cât şi de suflet. Greu de imaginat terapiile pe care le utilizau aceştia, însă e de presupus că, asemeni vindecătorilor din alte părţi ale lumii antice, operau într-un fel sau altul cu ceea ce numim noi astăzi bioenergie.
Despre chinezi se ştie că nu înfingeau la întâmplare acele în corpul celor bolnavi, ci în puncte bine definite de pe traseele energetice prin care circula Qi, adică principiul vital. Vechii indieni îl numeau prană, dar conceptul este întîlnit şi la tibetani. Mare parte din cunoştinţele umane despre Univers au rezultat din experienţa pe care oamenii au dobândit-o mânuind energii invizibile.

 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

energii invizibile
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1383 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014485 (s)