News Flash:

Lucruri generale despre palpitatii

20 Octombrie 2011
3236 Vizualizari | 0 Comentarii

Palpitatiile reprezinta perceperea activitatii cardiace, care poate fi normala sau patologica. In mod normal, activitatea cardiaca nu este perceputa constient. Perceperea activitatii cardiace se intampla daca scade pragul de sensibilitate sau exista o activitate cardiaca anormala. Activitatea cardiaca anormala poate fi o tulburare de ritm sau o intensificare a batailor cardiace. Acestea sunt percepute de catre pacient, care le descrie sub termenul generic de palpitatii.

Perceperea palpitatiilor se poate produce in mod fiziologic, de exemplu, dupa un efort intens, atunci cand creste frecventa si intensitatea cardiaca. In acest exempu palpitatiile nu reprezinta o suferinta cardiaca. De asemenea, la o persoana sanatoasa care are un prag de sensibilitate scazut, in conditii de repaus se pot percepe bataile cardiace fara o semnificatie patologica.

Cel mai frecvent pacientii care sufera de o afectiune cardiaca percep ca palpitatii anumite tulburari ale ritmului cardiac. Mai putin frecvent, cresterea intensitatii batailor cardiace este perceputa ca palpitatii.

In descrierea unei palpitatii trebuie precizati urmatorii factori:

- cum apare si cum se sfarseste accesul de palpitatii - brusc sau insidios;
- modul de descriere - palpitatii de scurta durata, acces de palpitatii mai prelungit;
- factorii care declanseaza palpitatiile;
- manevrele care opresc accesul de palpitatii;
- care este frecventa aproximativa si regularitate a accesului de palpitatii;
- care sunt simptomele de insotire: durere cardiaca (angina), dispnee, sincopa;

In functie de acesti factori, se poate emite un diagnostic prezumtiv.

De obicei palpitatiile izolate semnifica o extrasistola. Pacientul percepe bataia care urmeaza dupa extrasistola, pentru ca dupa aceasta urmeaza o pauza mai lunga care duce la umplerea mai buna cordului. Contractia cardiaca care urmeaza dupa o extrasistola este mai puternica si este perceputa de catre pacient ca o o extrasistola. Aceste palpitatii pot sa apara si dupa exces de cafea, fumat sau alcool.

Palpitatiile care sunt descrise de catre pacient ca avand un ritm neregulat caracterizeaza fibrilatie atrialacronica sau permanenta.

Palpitatiile care sunt resimtite ca batai rapide, regulate, care apar brusc si fara o cauza aparenta si care cedeaza spontan sau la manevre de stimulare vagala caracterizeaza tahicardia paroxistica supraventriculara. Aceste accese de tahicardie sunt urmate, de cele mai multe ori, de poliurie tranzitorie.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

palpitatiile extrasistola
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1450 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013572 (s)