News Flash:

Locul unde un mare chef nu ar manca niciodata

1 Ianuarie 2017
1956 Vizualizari | 0 Comentarii
Anthony Bourdain, gazda programului Parts Unknow de la CNN, este omul care nu spune niciodata nu mancarii, insa exista un loc unde nu-si doreste niciodata sa ia masa: in avion.
Intr-un interviu recent acordat celor de la Bon Appetit, Anthony Bourdain vorbeste despre regulile pe care le respecta atunci cand calatoreste, dar si despre mesele favorite.   
Spicy noodles reprezinta cea mai buna mancare pe care a savurat-o recent, povesteste Bourdain, iar una dintre preferate este laksa, din Borneo. Sunt anumite mancaruri pe care trebuie sa le savurezi chiar din locul de unde provin: supa vietnameza de noodles de la Huế, laksa, orezul cu pui din Singapore sau mapo dofu de la Chengdu, in Szechuan. Şi oricand un autentic sandvis cu pastrama de la New York, spune el.
Cand se intoarce acasa dintr-o calatorie, marturiseste ca-i place sa manance tot ce gateste fiica sa, iar daca trebuie sa gateasca el, merge oricand pe varianta linguine cu sos alb si scoici. 
Anthony Bourdain nu comanda niciodata mancare in avion, pentru ca, spune el, nimeni nu s-a simtit bine dupa ce a mancat in timpul zborului. "Cred ca oamenii mananca intr-o aeronava pentru ca se plictisesc. Mie imi place sa ajung intr-un loc nou si sa-mi fie foame. Iar daca este vorba de un zbor foarte lung, doar atunci comand branza", povesteste cheful american.
Realizatorul TV bea doua cani de cafea in fiecare dimineata, mai slaba si dulce, intr-un pahar de carton. Recunoaste ca nu-i place sa astepte dupa ea si o cumpara de unde e coada mai mica. Este o bautura, nu un stil de viata, spune el. 
Cand ajunge prima oara intr-un oras, pentru a-i lua pulsul, merge mai intai in piata centrala, dimineata devreme, pentru ca asa afla ce e de sezon, ce se vinde si isi da seama cam ce mancare trebuie sa gasesti in oras.
Nu bea niciodata la hotel, ci afla unde beau cei care lucreaza la hotel. Atunci cand strabate strazile cu mancare, se ghideaza dupa anumite reguli. De exemplu, daca te afli in Singapore si sunt doua localuri unde se vinde pui cu orez si la unul dintre ele coada este uriasa, atunci intr-acolo trebuie sa te indrepti. Daca e coada mare, dar nu formata din localnici, e semn ca trebuie sa mergi mai departe.  
Anthony Bourdain este intotdeauna tentat sa aduca sunca autentica din Spania si branza cat mai puturoasa din Franta. 
La room service nu apeleaza decat la micul dejun, pentru cafea si croissante. Altfel, prefera sa manance in oras ca sa nu fie dezamagit.
Bourdain spune ca sunt tari unde strainii te invita mereu in casele lor. Spre exemplu, in Teheran, doar pentru ca esti american vei fi invitat la cina.
I-ar placea insa cel mai mult sa ajunga in Afganistan, este un loc unde nu a fost.
Ce nu ar incerca? Salata, daca este intr-un oras unde apa nu e tratata. Insa daca o strada este aglomerata si se serveste o carne misterioasa pe care toata lumea o mananca, spune ca o va incearca fara sa stea pe ganduri. 
Şi, in final, un sfat de calatorie. Beirut este locul unde ar trebui sa calatoresti: mancarea este delicioasa, iar oamenii, minunati. 
sursa: gustarte.ro
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

anthony bourdain parts unknow masa avion
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1663 (s) | 34 queries | Mysql time :0.032724 (s)