News Flash:

Lista de alimente alcaline si acide pentru alimentatia ta

28 Februarie 2017
1701 Vizualizari | 0 Comentarii
alimente alcaline
Consulta lista de mai jos pentru o parte din alimentele alcaline si acide din regimul alimentar si invata sa le combini cum trebuie pentru a avea grija de sanatatea ta.
Fructe alcaline: ananas, avocado, banane coapte, caise, capsuni, cidru, curmale, grepfrut, papaya, pepene galben/rosu, pere, piersici,  mango, masline negre, mere, nectarine, smochine, struguri, stafide.
Fructe acide: conserve, gemuri, dulceturi, fructe zaharisite, glazurate, fructe uscate conservate cu sulfura, fructe proaspete care contin zahar, banane verzi, masline verzi, prune.
Legume alcaline: andive, anghinare, ardei, bostan, broccoli, cartofi, castraveti, ceapa, ciuperci, conopida, dovleac, leguminoase incoltite, mazare verde, morcovi, nap, pastarnac, patrunjel, praz, ridichi, rosii, salata verde, sfecla, soia boabe, spanac, varza alba si rosie, vinete, usturoi.
Legume acide: ardei iute, asparagus, rubarbar, toate tipurile de fasole si linte cu exceptia celor germinate
Cereale alcaline: cereale proaspete, orz verde. Alimente neutre care absorb aciditatea digestiva: paine prajita, paine mai veche de 2 zile – contine mai putin gluten care genereaza exces de mucus in corp.
Cereale acide: aluaturi, amidon, faina de ovaz/ orez/ secara, fulgi de cereal,gris, malai, orez alb, brun sau basmati, paste fainoase, produse de patiserie, paine alba, paine intermendiara, integrala sau graham. 
Lactate alcaline: frisca, iaurt simplu nepasteurizat sau lapte prins, lapte smantanit, kefir, unt, zer,
Lactate acide: branzeturi fermentate, cascaval, iaurt indulcit sau iaurt cu fructe, inghetata, lapte fiert, lapte praf, parmezan, smantana fermentat, telemea.
Alimente gatite alcaline: legume fierte, coapte, mancaruri sau ghiveci de legume (fara rosii sau bulion), supe de zarzavat si de radacinioase fara carne
Alimente gatite acide: conserve, mancaruri ce contin rosii fierte, bulion sau pasta de rosii, supe in care a fost fiarta carnea, supe cu adaos de vegeta, spanac gatit.
Dulciuri alcaline: mierea (in cantitati mari poate forma si acizi), sirop de orez brun , suc de trestie de zahar, zahar din trestie uscata.
Dulciuri acide: biscuiti, ciocolata, dulciuri, fructoza, indulcitori sintetici(zaharina, aspartam, sorbitol), lactoza, miere artificiala sau prelucrata cu zahar, napolitane, prajituri. 
Produse animale alcaline: oua de prepelita, oua de rata.
Produse animale acide: carnea de pasare, gelatina, grasime, icre, mezeluri, oua de gaina, peste, toate tipurile de carne de mamifere.
Bauturi alcaline: apa plata si apa de izvor sunt considerate neutre desi au un pH usor acid, ceaiuri de plante neindulcite, sucuri de legume radacinoase.
Bauturi acide: cacao, cafea, cola, racoritoare sintetice, sifon, toate bauturile alcoolice
Diverse alcaline: algele, aproape toate condimentele, produsele din lucerna
Diverse acide: aditivi alimentari sintetici (arome, coloranti), curry, ketchup, maioneze, muraturi facute cu otet, mustar, pasta de rosii, sare rafinata, sosuri.

legume acide cereale alcaline cereale acide lactate acide
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1323 (s) | 23 queries | Mysql time :0.023160 (s)