News Flash:

Lista celor mai sanatoase alimente pentru fiecare grupa sanguina

1 Martie 2012
4151 Vizualizari | 0 Comentarii

Cheia pentu a fi sanatosi sta in evitarea lectinelor, niste molecule de proteine carbohidrate. Lectinele din mancare sunt caracteristice fiecarei grupe sangvine, iar daca apare vreo incompatibilitate, lectina poate aglutina celulele si cauza neplaceri in corp. Dr. Peter D'Adamo a fost cel care a initiat teoria dietei corecte in functie de grupa sangvina. Conform acestei teorii, in functie de grupa de sange pe care o ai, poti decide ce alimente ar fi de preferat sa consumi pentru a te mentine sanatos(a) si intr-o forma fizica de invidiat. Iata lista celor mai sanatoase alimente pentru fiecare grupa sanguina:

Grupa sanguina 0
Alge, andive, anghinare, ardei iute rosu, batate ( cartofi dulci ), batog, berbec, biban, ceapa, cicoare, curry, dovleac, dude, faina de seminte de roscove, fasole, ficat, flori de tei, gulie, hamei, hering, hrean, inima, macese, menta, miel, nisetru, nuca, papadie, pastarnac, pastrav, patrunjel, piper, praz, prune, salata, sardeluta, scrumbie, seminte dovleac, sfecla alba, smochine, somon, spanac, suc de ananas, suc de cirese, suc de prune, salau, stiuca, ulei de masline, ulei de seminte de in, usturoi, varza, vanat ( cerb, caprioara ), vita, vitel.

Grupa sanguina A
Afine, ananas, anghinare, apa cu zeama de lamaie, arahide, batog, biban, branza de soia, brusture, busuioc, cafea boabe, caise si suc de caise, ceai verde, ceapa, cicoare, cirese, crap, dovleac, faina de orez, faina de ovaz, faina de secara, faina de soia, fasole uscata, fasole soia, fasole verde, ghimber, ginseng, grepfrut, gulie, hrean, hrisca, lamai, lapte de soia, linte, macese, malt de orz, melasa, melci, morcovi, musetel, mustar, mure, paste de hrisca, paine de soia, paine de seminte de grau germinate, papadie, pastarnac, pastrav, patrunjel, praz, prune, salata, sardeluta, scrumbie, seminte dovleac, sfecla alba, smochine, somon, spanac, suc de ananas, suc de cirese, suc de grepfrut, suc de morcov, suc de telina, suc de prune, sunatoare, stiuca, tofu ( branza de soia ), ulei de masline, ulei din seminte de in, unt de arahide, usturoi, varza, vin rosu.

Grupa sanguina B
Ananas, ardei gras, banane, batate, batog, berbec, biban, branza de capra, branza proaspata de vaci, cas, urda, telemea de vaca, telemea de oaie, cartofi, ceai verde, chefir, ciuperci, conopida, faina de orez, faina de ovaz, fasole, fructe de zmeur, fulgi de ovaz, ghimber, ginseng, hrean, iaurt, iaurt cu fructe, icre negre, iepure, inghetata de iaurt, lapte de capra, lapte smantanit, macese, mei, menta, miel, morcovi, mozzarella, nisetru, nuci, orez expandat, oua, paine din faina integrala de orez, paine din seminte germinate, papaya, pastarnac, pastrav, piper, prune, salvie, sardeluta, scrumbie, sfecla rosie, smantana saraca in grasimi, struguri, suc de ananas, suc de merisor, suc de papaya, suc de struguri, suc de varza, stiuca, tarate de orez, tarate de ovaz, telemea de oaie tip Feta, ulei de masline, unt topit, varza alba, varza de Bruxelles, varza rosie, vanat ( cerb/caprioara ), vinete.

Grupa sanguina AB
Agrise, ananas, arahide, batate ( cartofi dulci ), batog, berbec, biban, branza de capra, branza proaspata de vaci, cas, urda, telemea de oaie, telemea de vaca, cafea boabe, castane comestibile, castraveti, ceai verde, chefir, cirese, ciuperci, conopida, curcan, faina de grau incoltit, faina de orez, de ovaz sau de secara, fasole, fasole soia, fulgi de ovaz, fulgi se secara, ginseng, grepfrut, hrean, iaurt, iaurt cu fructe, iepure, lamai, lapte de capra, linte, macese, mei, melci, merisor ( coacaze de munte ), miel, mozzarella, musetel, nisetru, nuca, orez, paine de secara, de soia, din faina integrala de orez, din seminte de grau sau de secara germinate, paine integrala prajita, papadie, pastarnac, pastrav, prune, sardeluta, scrumbie, sfecla rosie, smantana saraca in grasimi, smochine, struguri, suc de cirese, suc de merisor, suc de morcovi, suc de papaya, suc de struguri, suc de telina, suc de varza, suc de prune, stiuca, tarate de orez sau de ovaz, telemea de oaie tip Feta, ton, telina, ulei de masline, usturoi, varza, vinete.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1587 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020277 (s)