News Flash:

Legumele care sunt mai sanatoase gatite decat proaspete

15 Ianuarie 2014
2055 Vizualizari | 0 Comentarii
Desi majoritatea fructelor si legumelor sunt mai sanatoase in stare proaspata, rosiile aduc mai multe beneficii pentru sanatate gatite.
Cand gatiti rosiile, un fitonutrient important pe care il contin acestea, licopenul, sufera anumite schimbari chimice care il fac mult mai usor de absorbit de catre organism. Licopenul este cel care da tomatelor culoarea rosie si tot el protejeaza celulele impotriva razelor soarelui.
Studiile au aratat ca aceasta substanta intareste inima si reduce riscul de infarct si alte boli cardiace.
Dupa ce au analizat mai multe studii cu privire la licopenului, dupa care au comparat efectele acestuia cu statinele, folosite de milioane de oameni in lupta cu colesterolul sau tensiunea arteriala marita, oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca rosiile pot inlocui cu succes statinele. (sursa: doctorulzilei.ro)
 
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

stare proaspata rosiile beneficii gatite fitonutrient licopenul
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1747 (s) | 34 queries | Mysql time :0.056149 (s)