News Flash:

Legumele care se digera cel mai greu

18 Februarie 2014
1823 Vizualizari | 0 Comentarii
Fasolea
Este o sursa bogata de proteine si de fier, fiind de mare ajutor in tratarea anemiei. Pentru a fi digerate, boabele de fasole trebuie sa fie mai intai descompuse de catre anumite enzime prezente in stomac. Inconvenientul este ca, atunci cand mancam fasole doar sporadic, nu avem estule astfel de enzime. De aceea apare disconfortul abdominal.

Vezi si: Indicatiile terapeutice ale fasolei

Ceapa, usturoiul si prazul
Ceapa, usturoiul si prazul sunt legume care sustin buna functionare a sistemului imunitar si cardiac. Insa ele contin fibre alimentare pe care stomacul le digera lent. De aceea, o parte dintre persoanele care consuma aceste vegetale pot avea senzatii de balonare si gaze intestinale, insotite sau nu de dureri abdominale.

Vezi si: Cat de importanta este fasolea verde pentru femei 
 
Broccoli, varza si conopida
Aceste trei legume contin substante care previn aparitia cancerului pulmonar, dar si un anumit tip de glucoza care le face foarte greu de digerat.
Cum poti consuma fara probleme aceste legume?
Adauga fasolea treptat si repetat in alimentatia ta, astfel incat sa le oferi posibilitatea enzimelor sa se formeze in stomac.

Vezi si: De ce e sanatos sa mananci fasole
 
Preparate termic, aceste legume sunt mai usor de digerat.
Nu manca aceste vegetale daca esti stresata, deoarece stresul ingreuneaza si mai tare activitatea stomacului si digestia este mult incetinita.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

enzime fasole digera ceapa
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1913 (s) | 34 queries | Mysql time :0.062593 (s)