News Flash:

Legume crude sau fierte. Care sunt mai sanatoase pentru organism?

26 Ianuarie 2013
3035 Vizualizari | 0 Comentarii
Cei mai multi dieteticieni recomanda legumele, pentru a fi consumate crude, in felul acesta se obtine cantitatea adecVATA. Dar studii recente arata ca tratamentul termic creşte nivelul de antioxidanti care lupta impotriva multor boli. Morcovii, spanacul, ciupercile, sparanghelul, varza si ardeiul furnizeaza organismului o doza mai mare de nutrienţi în cazul în care acestea sunt gătite.

Fenomenul se datorează faptului că tratamentul termic distruge peretii celulelor de legume şi, astfel, antioxidantii si vitaminele sunt mai uşor de absorbit de către organism. Pregătirea la abur şi fierte sunt cele mai bune opţiuni recomandate.
vată de vitamine si nutrienti.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2019 (s) | 23 queries | Mysql time :0.064706 (s)