News Flash:

Leguma foarte buna pentru prevenirea artritei

18 Martie 2013
1634 Vizualizari | 0 Comentarii

Cercetările arată că în compoziţia dovleacului se găsesc anumiţi antioxidanţi care previn apariţia artritei, încetinesc dezvoltarea acestei afecţiuni şi reduc durerile, prin reducerea inflamaţiilor asociate cu această afecţiune. De asemenea, culoarea dovleacului este un indiciu care arată că dovleacul conţine doi dintre cei mai importanţi antioxidanţi: beta-caroten şi beta-criptoxantin.  Cercetătorii din Marea Britanie au ajuns la concluzia că persoanele care au o dietă bogată în beta-criptoxantin au un risc redus cu 50% de a suferi de o formă de artrită inflamatorie.
Încearcă să-l consumi în starea lui pură, nu îm combinaţie cu alte alimente sau sub forma de plăcintă. O bună modalitate de a asimila compuşii acestuia este de a mâncă dovleac fiert sau copt.

 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

dovleacului reduc durerile culoarea dovleacului
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1208 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020076 (s)