Mai mult, aceasta planta este de mare ajutor si la eliminarea toxinelor din ficat si colon. Putina lume stie, insa, sfecla face parte dintre putinele alimente care isi pastreaza substantele nutritive indiferent de varianta de gatire.
Sfecla stimuleaza sistemul imunitar si incurajeaza productia de noi globule rosii (procesul se numeste, in termeni medicali, eritropoieza). Sfecla rosie este excelenta si pentru mentinerea conditiei muschilor si nervilor.
Cura de 42 de zile cu sfecla rosie, pentru leucemie
Sfecla contine fier, magneziu, mangan, potasiu si toate vitaminele din complexul vitaminic B. Poate fi introdusa si in salate si este excelenta in curele de slabire.
Doar 50 de mililitri de suc de sfecla cu morcovi pe zi imbunatateste vederea, spun specialistii. Consumata des, sfecla ajuta la imbunatatirea circulatiei sangelui si previne hipertensiunea arteriala.
Persoanele care au multa treaba de facut intr-o zi trebuie sa consume sfecla ca sa aiba energie din plin. Continutul ridicat de magneziu ofera vitalitate si ajuta la regenerarea celulara. Consumul de sfecla impreuna cu alte legume precum ceapa sau morcovii combate bolile cronice. Sfecla contine betalaina, un antioxidant si antiinflamator puternic, care protejeaza organismul de radicalii liberi.
© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1538 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014865 (s)
Comentarii (0)