News Flash:

Legatura dintre diabet si... iubire

12 Ianuarie 2018
1687 Vizualizari | 0 Comentarii

Diabetul zaharat este o boala metabolica, care afecteaza in primul rand metabolismul glu­cidelor in organism. Cauza psiho-emotionala a diabetului este repre­zentata de o lipsa afectiva, o lipsa a iubirii, pe care pacientul o simte. Persoana in cauza traieste senti­mente de amaraciune, de tris­tete, de instrainare. De multe ori, aceste sen­timente sunt de­clansate de o lo­vitura pe plan personal, profesio­nal, financiar, lovi­tura care duce la frus­trari, la o refulare a sentimen­telor, la senzatia ca viata este grea, este amara. In aceasta situatie, pacien­tii incearca sa compen­seze aceasta amaraciune a vietii cu ceva contrar, cu ceva dul­ce. 

Sunt ace­le persoa­ne care isi gasesc conso­la­rea in man­­care. Mancarea si, in special, car­bo­hi­dratii, le creeaza o stare de multu­mire, de bine inte­rior, care com­penseaza lipsa de afec­­tivitate pe care o simt in viata lor. Cand aces­tia nu-si pot gasi echi­librul emo­tional, izolarea afec­tiva se ac­cen­­­tueaza, si atunci se declanseaza diabe­tul. Este, de fapt, transpunerea nivelului emotional in cel fizic, diabetul presu­punand o dieta restrictiva, evita­rea alimentelor (dulcele) preferate pe care sub­con­stien­tul le respin­ge ca fiind nemeritate si, in con­se­cinta, organismul nu le poate prelucra. 

Mai mult, diabetul poate aparea ca urmare a unui eveniment neplacut, un eveniment pe care persoana in cauza il respinge cu toata fiinta (decesul cuiva apropiat, stari conflic­tuale in familie sau la serviciu, schim­barea locului de munca etc.). Hiperglicemia (nivelul crescut de zahar din sange) reprezinta mecanismul prin care organismul se pregateste sa faca fata ace­lui eveni­ment. Este o situatie de lupta, pe care sub­constientul o traieste. Si in cazul copiilor exista aces­te senti­mente de neincredere in afectiunea celor din jur, ei cauta permanent iubirea, dar au o proble­ma in a o recepta. Simt o nevoie mare de iubire si de tandrete dar, la nivel subconstient, nu stiu cum sa le caute, cum sa le primeasca. Este imaginea in oglinda a ceea ce se intampla la nivelul organis­mului. Exista nevoia de dulce (iubirea, afectiunea), dar organis­mul nu poate prelucra acest dulce, nu face fata.

sursa: formula-as.ro

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

diabetul zaharat boala metabolica
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1875 (s) | 34 queries | Mysql time :0.025278 (s)