News Flash:

Lecitina si colina influenteaza bolile cardiovasculare

15 Aprilie 2011
2287 Vizualizari | 0 Comentarii

Potrivit unui studiu publicat in cursul acestei saptamani in revista Nature, exista o legatura evidenta intre capacitatea florei intestinale de a metaboliza lecitina si sensibilitatea la bolile cardiovasculare. In studiu se face referire la o posibila influenta a lecitinei asupra predispozitiei de a face boli de inima, noteaza Agerpres.

"Atunci cand doua persoane au acelasi regim alimentar, dar numai una dezvolta o boala de inima, credem ca aceasta maladie cardiaca apare din cauza diferentelor genetice, dar cercetarile noastre au demonstrat ca este doar o parte a ecuatiei. In realitate, diferentele de metabolism ale microbiotei de la o persoana la alta par a avea un efect important asupra cauzei aparitiei unei boli de inima", a explicat Stanley Hazen, principalul autor al studiului.

Studiul a pus in evidenta si un alt lucru ingrijorator: rolul colinei (vitamina B8) care, dupa ce este metabolizata de bacteriile din tubul digestiv, ar avea un rol important in formarea placii de aterom, ce poate duce la accidente cardiace. Stanley Hazen avertizeaza: "Se adauga tot mai multa colina in multivitamine - chiar si in cele care se vand pentru copii".

Studiul isi propune sa sensibilizeze opinia publica si sa faca autoritatile sanitare sa controleze indeaproape cantitatea de lecitina din alimente, pentru ca aceasta sa nu prezinte risc pentru sanatatea consumatorilor


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

lecitina bolile cardiovasculare rolul colinei
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1493 (s) | 23 queries | Mysql time :0.012661 (s)