News Flash:

Leacuri uimitoare cu suc de cartofi. Iata cum il prepari

25 Septembrie 2014
3964 Vizualizari | 0 Comentarii
Cartofii sunt apreciati in medicina traditionala pentru proprietatile lor deosebite, care se datoreaza continutului de potasiu, magneziu si vitamina C. In articol nu ne referim la orice preparat pe baza de cartofi si nici la deliciosii cartofi prajiti, ci la o bautura foarte sanatoasa pentru tractul gastro-intestinal si anume sucul de cartofi.
Beneficiile sucului de cartofi:
Acest preparat are proprietati antiinflamatorii, diuretice, tonice, laxative si de vindecare a ranilor.

Coaja de cartof te scapa de dureri

Reteta gustoasa de cartofi prajiti
 
Daca se introduce in dieta zilnica, sucul de cartofi promoveaza vindecarea mucoasei tractului gastro-intestinal si deci ajuta in prevenirea si vindecarea bolilor de stomac, ameliorarea durerii cauzate de aceste probleme de sanatate. In acest caz ne referim la unele probleme de sanatate deosebit de grave, cum sunt: colita, constipatia, hemoragie gastrica, ulcerul intestinal, gastrita. De asemenea, sucul de cartofi este recomandat in tratamentul intoxicatiilor, inflamatiilor, hipertensiunii arteriale, durerilor de cap, dar si ca remediu pentru arsurile si bolile de piele.
Sucul de cartofi este alcalin, de aceea ajuta in prevenirea bolilor cardiovasculare si a cancerului. Detoxifiaza organismul, are efect benefic mai ales asupra bilei si ficatului, scade colesterolul si ajuta in combaterea obezitatii.
Sucul de cartofi – Mod de realizare:
Se aleg 2-3 cartofi mari, se spala sub jet de apa, se curata de coaja si apoi se clatesc iar cu apa. Se rad pe razatoarea mica, se pun intr-un bol, apoi se adauga o ceasca cu apa. Se amesteca incet si bine, apoi se strecoara zeama printr-o strecuratoare de plastic. La fel de bun este si tifonul, cei care doresc il pot folosi pentru strecurarea sucului. Bucatelele de cartofi ramase nu se folosesc, se arunca. Sucul de cartofi obtinut se lasa intr-un pahar sa decanteze timp de 10 minute. In acest fel amidonul se va depune pe fundul paharului (se va aduna o cantitate de cca. 2 lingurite de amidon) si nu mai ramane decat sa fie scurs cu grija lichidul mai limpede in alt pahar. Peste amidonul din primul pahar se pun 3 linguri de apa curata, sa amesteca si sa bea sucul obtinut.
Pentru a fi servit, sucul de cartofi trebuie preparat proaspat deoarece se stie ca feliile de cartofi care sunt lasate sa stea o perioada de timp de 10-15 minute se inchid la culoare, acelasi lucru se intampla si cu sucul obtinut.
Dupa ce se bea sucul de cartofi, este indicat repaus la pat timp de 25-30 minute, cu miscari ale corpului: 5 minute se sta pe spate, 5 minute se sta pe partea dreapta, 5 minute se sta cu fata in joc, 5 minute pe partea stanga, iar apoi se sta cu fata in sus. Astfel amidonul va actiona asupra mucoasei stomacului.
Tratamentul cu suc de cartofi:
Acest regim se tine timp de 10 zile, apoi se face o pauza de 10 zile si eventual se repeta daca este cazul. Nu este bine sa se repete mai mult de trei ori. Efectul acestui tratament se va simti imediat, chiar dupa 7 zile, el ajuta in cazuri de dispepsie, arsuri la stomac, ulcer si gastrita.
In fiecare dimineata se bea un pahar de suc de cartofi, apoi este bine sa se stea 30 minute relaxat in pat, corpul trebuie sa se odihneasca iar lichidul cu amidon sa actioneaze pe intreg interiorul stomacului. Dupa o ora este indicat sa se serveasca micul dejun, nu mai devreme, pentru ca sucul de cartofi sa fie asimilat de organism.
Persoanele care sufera de gastrita cu aciditate ridicata trebuie sa bea cate 60 ml suc de cartofi cu jumatate de ora inainte de fiecare masa. Tratamentul se face timp de 10 zile, apoi va fi necesar o pauza de o saptamana.
In cazuri mai grave, de ulcer gastric sau ulcer duodenal, este recomandat sa se bea cate 60 ml suc de cartofi inainte de fiecare masa in primele 2 zile, apoi doza se ridica treptat pana la 100 ml, apoi la 150 ml, iar tratamentul se face 10-20 zile.
Sucul de cartofi se bea in general dimineata, pe stomacul gol, timp de 2 saptamani. Tratamentul se face mai ales in anotimpul de vara, toamna si iarna, el alunga durerile de stomac la persoanele care sufera de ulcer si gastrita, dar si de alte afectiuni digestive.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

digestie
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1634 (s) | 23 queries | Mysql time :0.034226 (s)