News Flash:

Laseracupunctura - remediu miraculos pentru reumatism si ulcer

6 Martie 2013
4377 Vizualizari | 0 Comentarii
Laseracupunctura, care presupune aplicarea unei surse de lumina laser in punctele traditionale de acupunctura, trateaza de la durerile articulare, dar si nevralgiile sau ulcerul.
Punte intre medicina orientala si cea moderna
Metoda este aplicata de ani buni si in centre de specialitate din Romania si este descrisa de specialisti drept o adevarata “punte de legatura intre medicina moderna, fizioterapie, fototerapie si medicina traditionala extrem orientala”. Practic, in cadrul acestor sedinte de laseracupunctura se aplica surse de lumina laser – in general in spectru rosu (vizibil) si infrarosu (lumina care nu se vede) – in punctele traditionale de acupunctura. „In acest context, laserul devine un ac virtual. Energia pe care acesta o poarta si o transmite organismului uman nu este insa deloc virtuala. Ea stimuleaza punctele de acupunctura. Aceste puncte au caracteristici electro si termodinamice distincte care le deosebesc de tegumentul invecinat”, explica specialistii modul in care aceasta procedura actioneaza.
Tonifieaza sau calmeaza, dupa caz
Prin laseracupunctura se produce o stimulare – cu un stimul minimal laser, extrem de slab – care actioneaza asupra organismului uman, fie cu efecte tonifiante (cum se numesc in medicina traditionala chinezeasca)/ sau stimulante in medicina alopata, fie cu efecte dispersante/ calmante. Practic, in loc ca pielea sa fie intepata cu clasicele ace de acupunctura, pe locul unde ar fi trebuit introdus acul se aplica laserul, fie „in contact ferm”, fie de la distanta sau prin scanarea zonei. Laseracupunctura combina indicatiile deja clasice ale acupuncturii stabilite de catre Organizattia Mondiala a Sanatatii cu indicatiile aplicarii biostimularii laser de joasa putere, mai afirma specialistii care aplica aceasta metoda de tratament.
Laser- bio-stimulare acupuncturala pentru boli reumatice
In ceea ce priveste bolile care se trateaza prin aceasta metoda combinata, ele sunt extrem de numeroase. De la tratamentul durerii cronice sau a celei acute, a durerilor articulare, musculare, pana la tratamentul bolilor reumatice cronice degenerative, cum sunt artrozele si poliartrozele, artritele cronice. O indicatie particulara a laseracupuncturii este tratamentul hidrartrozei (acumularea de lichid in articulatia genunchilor), afectiune in care, dupa urmarea acestui tratament, uneori nu mai este nevoie de evacuarea prin punctie a lichidului din articulatie. Alte domenii importante in care laseracupunctura este indicata sunt tratamentul diferitelor tipuri de edeme periferice, bolile neurologice (nevralgii, pareze, sechele dupa accidente vasculare cerebrale) si bolile interne functionale cum ar fi ulcerul gastro-duodenal cronic, dischinezia biliara fara pietre, colicile abdominale fara o cauza organica, manifesta.
Recuperarea dupa operatii si anexitele cornice
In plus, specialistii mai afirma ca in anexitele cronice, durerile care survin la ciclu, recuperarea dupa diferite tipuri de traumatisme sau interventii chirugicale si unele boli dermatologice (cheloidele, ulcerele de gamba, ulceratii din bolile vasculare periferice) au de asemenea ca indicatie de tratament laseracupunctura. Numarul de sedinte terapeutice recomandate poate varia intre 5 si 8, iar intr-un an nu trebuie sa se faca mai mult de cinci astfel de cure. O sedinta de terapie poate dura de la 3-4 minute pana la maximum 20.
Nu arde, nu radiaza, nu doare!
Dr. Corneliu Moldovan tine sa sublinieze faptul ca tipurile de laser utilizate in laseracupunctura au o putere extrem de redusa, se aplica pe durate limitate de timp (cateva minute) si nu prezinta nici un efect secundar. Radiatia laser utilizata nu este radioactiva si nu produce durere. “Pentru acupunctura moderna, laseracupunctura reprezinta un progres tehnologic normal care se imbunatateste de la an la an cu echipamente din ce in ce mai performante, care cresc aria de aplicatii initiale atat ale acupuncturii, cat si ale laserului de joasa energie. Mai trebuie spus ca, datorita adaptoarelor optice, aceasta metoda se poate aplica la mai multi bolnavi in acelasi timp.
Gravidele au contraindicatie in primele luni de sarcina
Tratamentul cu laser este contraindicat in cazul femeilor gravide, in primul semestru de sarcina, la bolnavii de cancer sau tuberculoza cutanata, dar si pentru bolnavii psihici ori cu dermatite infectioase cutanate, in cazul cardiacilor cu tulburari majore de ritm sau purtatori de stimulator cardiac.
Unde se fac tratamentele
Laseracupunctura se aplica atat de specialisti din Capitala, cat si din tara.  Pentru a putea beneficia de tratamentul gratuit, in cadrul Centrului National de Acupunctura si Homeopatie din Bucuresti, pacientii trebuie sa prezinte un bilet de trimitere de la medicul de familie (cu specificatia “catre Centrul National de Acupunctura si Homeopatie – Laserterapie”), adeverinta de salariat (cu mentiunea ca societatea angajatoare plateste obligatiile financiare ale asiguratului) sau ultimul talon de pensie, pentru pensionari. Pentru copii este necesara o copie dupa certificatul de nastere, iar in cazul elevilor sau al studentilor, o copie dupa carnetul de elev sau de student, vizate la zi. In tara, cabinete de laserterapie exista si la Spitalul Judetean din Arad, Spitalul Judetean din Timisoara, Campina, Ploiesti, Iasi, Targu-Mures, Eforie Sud si Techirghiol.
Laser, electormagnetica si radiatie infrarosie
Pe langa folosirea procedurilor laser in acupunctura, specialistii Centrului National de Acupunctura si Homeopatie folosesc si alte tehnici pentru a spori efectul medicinei traditionale chinezesti in boli precum astmul bronsic, alergiile cutanate si diverse boli cornice. Este vorba despre radiatia infrarosie si electormagnetica. “Am lucrat experimental in acest domeniu de peste 20 de ani, timp in care am constatat ca pentru stimularea punctelor de acupunctura nu este suficient un singur tip de stimul, nici mecanic (invartire ac), nici caloric (cu moxa) si nici optic", explica dr. Corneliu Moldovan. Asa ca medicul a ajuns sa combine "concomitent sau gradat impulsul laser, impulsul electric modulat si supramodulat, radiatia infrarosie de slaba putere si stimularea electromagnetica". Cum actioneaza acest tratament? Deoarece organismul se adapteaza rapid la orice fel de stimul, valoarea semnalului slabeste rapid in intensitate, iar raspunsul pe care-l astepti, dupa cateva sedinte de tratament, se diminueaza, de asemenea. Pe cand, daca punctului de acupunctura sau organismului ii aplici  mai multe semnale care au valente terapeutice si informationale, acesta  stie ce sa-si ia din ceea ce ii oferi.
Masuratori si particularizari, in functie de bolnav
Pentru acest tip de procedura, trebuie sa se faca masuratori speciale iar specialistul care face tratamentul trebuie sa aiba experienta. "Eu fac niste masuratori: inainte si dupa tratament si optimizez fiecare semnal, particularizindu-l pentru fiecare bolnav in parte si, mai multe decit atat, nu doar pentru fiecare bolnav in parte, ci pentru momentul la care se afla bolnavul vis a vis de stimul", mai explica dr. Moldovan. Gama bolilor care se pot trata prin aceste tehnici este mai larga decit in cazul acupuncturii. Este vorba despre afectiuni precum reumatismul, hipertensiunea arteriala in stadii incipiente, astmul bronsic, problemele digestive, alergiile cutanate, nevrozele, spasmofilii latente, nu manifeste, insa si bolile neurovegetative in stadii incipiente si diverse boli cronice. (sursa: doctorulzilei.ro)
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

laseracupunctura
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1581 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014444 (s)