News Flash:

Laptele reduce riscul cancerului de colon

16 Februarie 2011
2710 Vizualizari | 0 Comentarii

Potrivit unui studiu, o jumatate de litru de lapte, consumat zilnic in copilarie, reduce riscul de cancer de colon cu 40%.

Cercetatorii au descoperit ca elevii care au consumat lapte in fiecare zi, timp de 4-6 ani, au fost cu 20% mai putin susceptibili de a avea cancer, iar cei care au consumat lapte vreme de sase ani sau mai mult, si-au diminuat riscul cu 40%. Studiul a comparat 562 de bolnavi de cancer cu varste intre 30-69 de ani, iar fiecare a fost chestionat asupra sanatatii si stilului de viata, inclusiv despre cat de des au baut lapte in timpul scolii.

Se crede ca laptele, consumat pe termen lung aduce un nivel ridicat de calciu in organism, care protejeaa impotriva deteriorarii intestinului sau distruge celulele canceroase. Profesorul Brian Cox, de la Universitatea din Otago, Noua Zeelanda a declarat pentru Jurnalul de Epidemiologie ca laptele reduce riscul de cancer pentru generatiile urmatoare, iar ceilalti colegi ai profesorului au observat ca ratele cazurilor de cancer de colon s-au injumatatit in tarile unde consumul de lapte a fost introdus in scoli.

Citeste si: 

De ce sa bem lapte de capra 
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1710 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020714 (s)