News Flash:

Laptele de capra tine boala la distanta

5 Martie 2013
2879 Vizualizari | 0 Comentarii
Laptele de capra, foarte gras si hranitor, este considerat un leac cu actiune lenta, dar sigura pentru multe suferinte: fortifica organismul si intareste imunitatea naturala in cazul anemiei, combate starile depresive, ajuta la vindecarea organismului de TBC, stagneaza cancerul in forma incipienta si regleaza nivelul hormonilor din organism.
In astfel de suferinte, laptele de capra nu actioneaza neaparat ca un medicament si nu poate duce singur la vindecare, dar este o cale sigura spre insanatosire, intarind sistemul imunitar. Administrarea preventiva ii face pe cei bolnaviciosi din fire sa devina mai rezistenti la virozele de sezon sau sa suporte mai usor eventualele imbolnaviri contagioase.
Obezii au restrictie
Pentru ca are un continut ridicat de grasimi, laptele de capra nu se administreaza fara avizul medicului persoanelor carora alimentele grase le dauneaza (obezi, hipertensivi, persoane cu probleme hepatice). Persoanele cu afectiuni pulmonare sau cele care au renuntat la fumat, daca nu au astfel de restrictii, pot consuma un litru zilnic, nediluat, timp de minimum doua saptamani.
Cura de trei luni
In scop curativ si preventiv, cura cu lapte de capra fiert dureaza intre 14 si 90  de zile, administrandu-se zilnic cate doua cani. Pentru copii, laptele de capra se dilueaza cu lapte de vaca. In ceea ce ii priveste pe adultii predispusi la diaree sau cu ficat sensibil, in prima saptamana din cura li se administreaza amestecat in parti egale cu lapte de vaca. Gustul specific, care nu este pe placul oricui, poate fi imbunatatit cu miere de albine.
Stagneaza evolutia cancerului
Laptele de capra, spre deosebire de cel de vaca, mai contine insa un acid organic puternic, responsabil pentru stoparea evolutiei cancerului aflat in stadii incipiente. In tratamentul bolnavilor de cancer, laptele de capra se poate consuma (un litru zilnic) in reprize scurte de pana la trei zile.
Lupta impotriva sterilitatii
Laptele de capra se apropie mult de cel uman si se poate consuma fara riscul imbolnavirii, pe care il prezinta deseori laptele de vaca. Putina lume stie, dar banalul lapte de capra este folosit in combaterea sterilitatii. In acest scop se bea cate o cana cu lichidul alb miraculos in care se adauga doua linguri cu suc din tulpini proaspete de naprasnic dimineata, la rasaritul soarelui, si seara, la apus. Cura se tine pe o perioada de 49 de zile. Mai mult, laptele de capra poate rezolva carentele de fier si preveni demineralizarea oaselor. De asemenea, ajuta la intrebuintarea corecta a fierului, calciului si fosforului in procesul metabolic si digestiv, directionandu-le corect spre organele-tinta.
Crud sau pasteurizat?
Laptele este un aliment ideal pentru oameni, animale, dar si pentru bacterii. Este un produs biologic extrem de delicat si poate constitui mediu de incubatie pentru salmoneloza, toxoplasmoza, febra Q, listerioza (boala infectioasa) si multe alte afectiuni mai mult sau mai putin periculoase. Unii oameni sustin ca laptele este mai sanatos daca este consumat crud. Acest lucru este valabil daca locuiti in provincie si stiti sigur ca aveti animale sanatoase si conditii de igiena maxima. In caz contrar, laptele pasteurizat este cel mai indicat, pentru ca are in compozitie substante ce combat bacteriile.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

leac sistemul imunitar
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1450 (s) | 34 queries | Mysql time :0.023520 (s)