News Flash:

Ketchup si chipsuri - combinatie foarte riscanta

12 Ianuarie 2017
628 Vizualizari | 0 Comentarii
In mod uluitor, ketchup-ul nu contine absolut deloc rosii proaspete!

Ketchup-ul nu se prepara din rosii proaspete, ci dintr-o pasta de rosii foarte diluata. Pasta este obtinuta prin fierberea si apoi deshidratarea rosiilor, proces care duce la pierderea completa a nutrientilor.

In timp ce pragul maxim de contaminare cu mucegaiuri acceptat pentru rosiile la conserva este de 15 la suta, in cazul ketchup-ului marginea admisibila urca pana la 45 la suta!

Legislatia in vigoare permite o contaminare cu 30 de oua de musca pentru fiecare 100 g de sos obtinut din rosii, respectiv de 2 larve de musca pentru sucurile obtinute din rosii.

 Cum sa faci acasa un ketchup sanatos in doar 5 minute

Chipsurile de cartofi
Autoritatile nu iau masuri de retragere de pe piata a loturilor de chipsuri decat atunci cand peste 6 la suta dintre chipsurile comercializate prezinta urme evidente de putrezire.

Iata si alte amanunte absolut socante cu privire la cantitatile de ingrediente folosite de fapt la prepararea de alimente procesate precum chipsurile:
- O punga mica de chipsuri de cartofi se obtine dintr-un 1 singur cartof.
- O punga medie de chipsuri de cartofi se obtine din 2 cartofi.
- O punga mare sau extra de chipsuri de cartofi se obtine din cel mult 4 cartofi.
- Batoanele din peste contin foarte putin peste, fiind obtinute de fapt dintr-un amestec de faina de grau, apa, fulgi de cartofi si foarte putin peste.

Este revoltatoare nonsalanta cu care suntem inselati pe fata! Mai grav este ca autoritatile cunosc aceste secrete din culise, dar continua sa le treaca cu vederea.

sursa:secretele.com

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

ketchup-ul
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1627 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013662 (s)