News Flash:

Invata sa congelezi corect carnea pentru a nu te imbolnavi

7 Decembrie 2011
12688 Vizualizari | 0 Comentarii

Cu cat este carnea mai frageda, cu atat se va pastra mai mult timp proaspata in congelator. Invata cum sa o pregatesti. Iata care sunt pasii pentru congelarea corecta a carnii:

1. Congeleaza carnea in ambalajul original daca ai de gand sa o folosesti in decurs de o saptamana.
2. Reimpacheteaza carnea daca vrei sa o congelezi pentru o perioada mai lunga.
3. Spala-te pe maini inainte si dupa ce manevrezi.
4. Indeparteaza surplusul de grasime.
5. Clateste carnea inainte de a o pune la congelator.
6. Impacheteaza bine in folie de aluminiu sau intr-un strat gros de folie de plastic. Strange ambalajul astfel incat sa elimini aerul.
7. Trece data congelarii pe toate pachetele.

Pont: Pastreza congelatorul la temperatura de -18°C.

Tine cont de faptul ca nu poti tine carnea in congelator la nesfarsit. Iata cat poti pastra carnea in congelator:

- Carnea de miel, cotletul si muschiul de vita se congeleaza cel mult un an;
- Carnea de vita tocata se congeleaza cel mult patru luni;
- Carnea de porc se congeleaza cel mult opt luni;
- Puiul intreg se congeleaza cel mult un an;
- Puiul transat si rata intreaga se congeleaza cel mult sase luni;
- Resturile tipurilor de carne se congeleaza cel mult trei-patru luni.

Atentie: Carnea decongelata nu se recongeleza. Verifica ambalajele de pe pachetele de carne din magazine, in special de pe cele de peste, pentru a vedea daca au fost congelate inainte.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1577 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014796 (s)