News Flash:

Inlocuitori pentru sare: alternative sanatoase si aromate

17 Iulie 2016
1628 Vizualizari | 0 Comentarii
Sarea contine sodiu si clor, dar si iod, asa ca are si efecte benefice pentru organism. Ideea e sa reduci pe cat posibil cantitatea de sare din alimentatie si sa mananci in continuare preparate gustoase. Ti se pare imposibil? Ei bine, nu e! Foloseste in bucatarie inlocuitori pentru sare si renunta la alimentele procesate, cum ar fi mezelurile si produsele tip fast-food.
Ierburile aromate confera savoare preparatelor culinare
Potrivit healthydiningfinder.com, cei mai buni inlocuitori pentru sare sunt ierburile aromatice. Confera o aroma aparte preparatelor culinare si astfel nu vei mai fi tentata sa presari multa sare in farfurie. Foloseste in mancaruri diferite ierburi aromatice, in functie de ce gust iti doresti sa obtii. Busuiocul, cimbrisorul, rozmarinul, patrunjelul si mararul se adauga de obicei la sfarsit, cand mancarea este gata, pentru a-si pastra proprietatile nutritive si savoarea.
Foloseste coaja rasa de citrice
Te-ai hotarat sa mananci salate, ca sa slabesti, dar nu esti deloc multumita de rezultate? Incearca sa inlocuiesti sarea cu otet de mere sau suc de lamaie. De asemenea, poti sa folosesti coaja rasa de portocala, de lamaie, de lime sau de grepfrut pentru a da un gust aparte sosurilor si salatelor.
Usturoiul si ceapa sunt inlocuitori pentru sare
Telina, usturoiul, ceapa si ghimbirul nu trebuie sa iti lipseasca din bucatarie, pentru ca sunt inlocuitori pentru sare si te ajuta sa mananci mai sanatos. Pentru a potenta gustul preparatelor si ca sa mananci mai putina sare, combina sarea cu pudra de usturoi sau de ceapa, dar si cimbru sau piper macinate. Iti place mancarea asiatica? Prepara in casa sos de soia cu putina sare sau chiar deloc si adauga-l peste specialitatile chinezesti.
Condimente care nu trebuie sa-ti lipseasca din bucatarie
La finalul oricarei retete, gasesti de obicei mentiunea de a presara in mancare sare si piper dupa gust. Nu degeaba primesti acest sfat, caci piperul adaugat in preparate reduce nevoia de a adauga multa sare. Prin urmare, il poti folosi cu incredere ca sa dai gust preparatelor culinare, in masura in care poti sa suporti gustul lui intepator. Inlocuitori pentru sare sunt si boabele de mustar, nucsoara, pudra de ardei iute, chimenul, scortisoara sau cuisoarele.
sursa: andreearaicu.ro
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

sarea sodiu clor iod organism alimentatie
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1798 (s) | 23 queries | Mysql time :0.029337 (s)