News Flash:

Ingrasa branza? Ce spune Mihaela Bilic?

20 Aprilie 2018
952 Vizualizari | 0 Comentarii
branza

Niciodata diversitatea umana nu a fost mai evidenta decat atunci cand vine vorba de mancare. Nu doar preferintele difera de la o persoana la alta, ci si felul in care percepem o clasa intreaga de alimente, modul in care ne raportam la ea si cum o includem (sau nu!) in meniul nostru zilnic. 

“Am sa iau ca exemplu branza, ca tot e sezonul casului proaspat. Fiind o mare iubitoare de branza, in toate formele, culorile si gradele de mucegaire, nu m-am putut abtine din a remarca faptul ca toti mancaciosii, pofticiosii si gurmanzii au o slabiciune pentru branza. Ba mai mult, mi-am permis de la mine putere sa impart consumatorii in doua categorii: unii care iubesc carnea si altii care iubesc branza. 

Am mai spus-o, dar o repet: branza ingrasa iar portia corecta este jumatate din cea de carne, adica maxim 70 g pentru telemea si numai 30-35g cand vine vorba de parmezan, cascavaluri si branza "imputita". Eu consider ca viata are mai mult gust pentru ca exista branza, si asta inseamna ca e si mai greu sa te abtii din a consuma tot felul de preparate care o includ, de la sandvisuri calde la pizza, paste, legume gratinate, sosuri pentru friptura sau banala telemea cu rosii’’, scrie nutritionistul Mihaela Bilic pe Facebook.  

Nutritionistul are insa convingerea ca branza nu face parte din meniul celor certati cu poftele. “Ipoteza mea se verifica atunci cand vine vorba de persoanele care nu au o slabiciune pentru mancare, cei care sunt slabi, nepofticiosi si care mananca cat sa traiasca.

In general, acestia nu numai ca nu iubesc branza, dar chiar au o reactie de respingere si dezgust numai la auzul numelui ei. "Branza pute" este parerea lor unanima, iar la capitolul gust sunt si mai reticenti, cu greu pot accepta cea mai fada, dietetica si nefermentata forma de branza. Asa ca iata cum un termen de alint, diminutivul "branzica", pe care toti mancaciosii il folosesc cu drag atunci cand se refera la infinita diversitate de branzeturi, devine pragmatica si searbada "branzica" proaspata sau branza de vaci pe care doar convalescentii dupa hepatita si nemancaciosii o consuma’’, mai spune specialistul.

Insa in orice rau e si un bine, pentru ca cine nu iubeste branza nu are probleme de kilograme in plus. “Asa e ea, viata, nedreapta...nu putem avea si "branzica"si silueta! Acum, ca stiti secretul, fiecare e liber sa aleaga ce-si doreste mai mult’’, mai spune nutritionistul.

sursa: csid.ro

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

mancare alimente branza
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1602 (s) | 34 queries | Mysql time :0.021146 (s)