News Flash:

Infuzia din aceasta planta aplatizeaza abdomenul

17 Mai 2016
6606 Vizualizari | 0 Comentarii
Salvia este o planta cu multe beneficii pentru organismul. Unul dintre acestea este faptul ca ajuta la aplatizarea abdomenului, fiind ideala in curele de slabire. Este un condiment cu origini mediteraneene, care face parte din familia mentei si creste ca un arbust. Frunzele sunt verzi, in forma ovala, iar florile sunt rosii, roz si albe. Ar multe intrebuintari, incepand din gastronomie pana la cosmetica. Iata cateva proprietati ale salviei:

Antiinflamatorii, ceea ce ajuta la calmarea durerilor de muschi, reumatism si artrita.
Astringent
Antiseptic puternic, ajuta la ameliorarea infectiilor in gat
Spasmodic, folosit pentru spasme musculare (inclusiv ale stomacului)
Antibacterian, lupta impotriva virusilor si bacteriilor
Bogata in vitamina A si C
Intareste sistemul imunitar
Amelioreaza problemele digestive si respiratorii
Ajuta la mentinerea nivelului optim de zahar in sange
Favorizeaza transpiratia, indicat in caz de febra
Calmant pentru durerile menstruale
Indeparteaza durerile de cap si de stomac
Previne retentia de apa
Grabeste vindecarea ranilor si a ulcerului

14 moduri de utilizare a salviei

Contraindicatii
Este bine de stiut ca salvia nu este indicata femeilor care alapteaza, persoanelor cu probleme de rinichi sau cu instabilitate a sistemului neuro-vegetativ. Acest lucru se datoreaza tuionei, o substanta neurotoxica in doze mari, care cauzeaza convulsii. Salvia este contraindicata femeilor insarcinate, deoarece poate provoca pierderea sarcinii.

Bolile care pot fi tratate cu salvie

Beneficiile ceaiului de salvie
Ceaiul de salvie previne dar si trateaza inflamarea cauzata de probleme digestive si are efect de detoxifiere, ajutand la eliminarea toxinelor. De asemenea, stimuleaza bila, amelioreaza constipatia si problemele intestinale, combate flatulenta si ajuta la eliminarea lichidelor acumulate in organism (mai ales in zona picioarelor si a gleznelor).

Pentru a prepara ceai de salvie puneti 15 grame de planta uscata sau proaspata (frunze sau flori) intr-un litru de apa fierbinte. Lasati-o la infuzat trei minute, apoi adaugati suc de lamaie, pentru gust, si daca doriti sa o indulciti, puteti folosi miere de albine sau un indulcitor (stevie reubadiana).

Aceasta cantitate va ajunge trei - patru zile. In aceasta perioada, este bine sa aveti o alimentatie sanatoasa, bazata pe fructe si legume. Se poate bea atat rece cat si calda. Se consuma mai ales dimineata, pe stomacul gol, pentru a stimula cat mai bine sistemul digestiv intreaga zi, eliminand toxinele si grasimile. Puteti sa o tineti in frigider (intr-o sticla inchisa ermetic) si sa o beti ca un ceai rece cand va este sete.

salvia contraindicatii
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1657 (s) | 23 queries | Mysql time :0.024390 (s)