News Flash:

Influenta licopenului in organism

17 Ianuarie 2011
3271 Vizualizari | 0 Comentarii

Licopenul este un colorant rosu, substanta antioxidanta cu efecte antitumorale in cancerul de prostata, san, vezica urinara, pancreas, plamani si piele, in cancerul cervical, ovarian, uterin, intestinal. 

Licopenul din fructele si legumele rosii are un rol esential si in prevenirea si chiar tratarea unor boli cardiovasculare si afectiuni oculare precum cataracta.

Magneziul te fereste de bolile cardiace  

Remediu cu nuci pentru bolnavii de inima  

10 alimente care fac bine inimii  

Surse de licopen
Cel mai ridicat nivel de licopen se gaseste in rosii, pepene rosu, ardei iuti rosii, grapefruit rosu, sfecla rosie, ridichi de luna, mere rosii, struguri rosii, piersici si caise.

 Pentru ca organismul sa beneficieze de licopen, substanta care ne poate proteja de multe boli si care este, in acelasi timp, si un antioxidant puternic, se recomanda ca rosiile sa fie consumate in combinatie cu grasimi, cel mai potrivit fiind uleiul de masline.

Uleiul de masline protejeaza neuronii

Salata de rosii cu ulei de masline este cea mai sanatoasa. Dar, ca sa mancam o salata de rosii sanatoasa, trebuie sa asteptam sa se coaca rosiile de gradina. Rosiile care se gasesc in aceasta perioada, in piete si supermarketuri, au in compozitia lor doar apa si chimicalele care le-au ajutat sa creasca si sa se inroseasca si nu au calitati nutritive.

Rosiile previn atacul cerebral si ateroscleroza 

Mai bine acum mancam un mar rosu, cu tot cu coaja. Specialistii spun ca merele rosii sunt mult mai bogate in vitamine si antioxidanti decat merele cu coaja galbena sau verde.



licopenul substanta antioxidanta efecte antitumorale cataracta
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1489 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014259 (s)