News Flash:

Infectiile rezistente la medicamente se pot dovedi mai periculoase decat criza financiara din 2008

26 Septembrie 2016
621 Vizualizari | 0 Comentarii
Infectiile rezistente la medicamente
Infectiile rezistente la medicamente au potentialul de a cauza un efect economic similar, sau chiar mai sever, decat cel cauzat de criza financiara din anul 2008, releva un nou raport elaborat de catre Banca Mondiala, cu titlul „Drug Resistant Infections: A Threat to Our Economic Future”.
Cercetarea evidentiaza faptul ca un scenariu cu rezistenta antimicrobiana ridicata (RAM) - situatie in care antibioticele si medicamentele antimicrobiene nu mai trateaza infectiile in modul corespunzator - ar putea conduce la situatia in care tarile cu venituri reduse pot pierde mai mult de 5% din PIB si pot introduce in situatia de saracie extrema 28 de milioane de persoane pana in 2050, in general in tarile in curs de dezvoltare, scrie Mediafax.
Spre deosebire de criza financiara din anul 2008, nu exista perspective de revenire ciclica pe termen mediu, deoarece impactul costisitor al RAM ar persista, spune Banca Mondiala.

Sucul din aceasta leguma este un efcient antiinflamator
 
„Amploarea si natura acestei amenintari economice ar putea anula castigurile cu greu obtinute ale dezvoltarii si ne pot indeparta de obiectivele noastre de eradicare a saraciei extreme si de consolidare a prosperitatii impartasite”, a declarat Jim Yong Kim, presedintele Grupului Banca Mondiala. „Costul inactiunii este inacceptabil - in special in ceea ce priveste cele mai sarace tari. Trebuie sa schimbam urgent cursul pentru a evita aceasta potentiala criza.”
Principalele constatari ale raportului au la baza prognozele Grupului Banca Mondiala cu privire la economia globala pentru perioada 2017-2050.
Astfel, pana in anul 2050 PIB-ul global s-ar reduce cu 1,1% in cazul unui scenariu RAM cu impact redus si cu 3,8% in cazul unui scenariu RAM cu impact ridicat. Pana in anul 2050 tarile cu venituri reduse ar avea o pierdere mai mare in fiecare an, iar aceasta pierdere ar depasi 5% din PIB in 2050 in cazul celui de-al doilea scenariu.
Ar exista o crestere semnificativa a saraciei extreme din cauza RAM. Din numarul suplimentar de 28,3 milioane de persoane ce ar ajunge in situatia de saracie extrema in anul 2050, in cazul scenariului RAM cu impact ridicat, vasta majoritate (26,2 milioane) ar proveni din tari cu venituri scazute. in momentul de fata, orientarea la nivel global este aceea de eradicare a saraciei extreme (la 1,90 USD/zi) pana in 2030, ajungand aproape de tinta de mai putin de 3% dintre persoane in situatia de saracie extrema. Riscurile RAM fac ca aceasta tinta sa fie imposibil de atins.
in anul 2050, volumul exporturilor globale reale se va reduce cu 1,1% in cazul scenariului cu impact redus si cu 3,8% in cazul scenariului cu impact ridicat.
Cresterea globala a costurilor asistentei medicale poate varia intre 300 milioane USD si poate depasi nivelul de 1 miliard USD pe an pana in 2050.
Pana in anul 2050 declinul global al productiei de septel poate varia intre 2,6% si maxim 7,5% pe an.
O serie de rapoarte recente cu privire la RAM, inclusiv cel mai recent, realizat prin revizuirea independenta a politicii de catre Lordul Jim O’Neill, au impus o orientare urgenta asupra acestui aspect si au evidentiat pierderile economice globale enorme pe care le poate cauza - acestea au estimat aproximativ 100.000 de miliarde de dolari in total pana in 2050.
Lordul Jim O’Neill, Presedinte al Analizei cu privire la Rezistenta Antimicrobiana, a declarat vineri, cu privire la raportul Grupului Banca Mondiala: „Acest raport reaminteste in mod oportun faptul ca rezistenta la medicamente este o amenintare pentru prosperitatea noastra si pentru dezvoltarea economica durabila la nivel global. Sper ca in cadrul intalnirii liderilor ce va avea loc in aceasta saptamana, prezentul raport ii va ajuta sa ia masurile corespunzatoare si de cooperare cu privire la foarte multe dintre provocarile RAM.”

Sucul care iti vindeca tot trupul
 
sursa: descopera.ro
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

criza financiara anul 2008 antibioticele saracie
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1657 (s) | 34 queries | Mysql time :0.029011 (s)