News Flash:

Indienii mananca asta zilnic si o considera cea mai buna mancare, dar la noi nu prea e consumata. Ce parere aveti?

17 Ianuarie 2015
4834 Vizualizari | 1 Comentarii
Lintea este in India ca si chiftelele in America, prezenta la fiecare masa. Nu se gateste deloc greu, si o pti gasi in tot timpul anului.
Aceste mici discuri ce fac parte din familia legumelor, pot varia ca si paleta coloristica de la rosu aprins la negru intunecat. In India lintea este consumata de unele familii chiar si de doua ori pe zi, aceasta minunata tara fiind cel mai mare producator si totodata consumator de linte. Lintea este servita simpla, de cele mai multe ori acompaniata de orez sau paine.

Supa de linte vindeca bolile hepatice, racelile si scade febra

Mananca linte daca vrei sa slabesti. Iata dieta pentru o saptamana
 
De ce sa consumi linte?
Aceasta "super mancare" este foarte bogata in proteine si fibre, continand de doua ori mai mult fier ca si spanacul de exemplu. In plus contine vitaminaB si acid folic, atat de esential si important femeilor care isi doresc un copil.
Studii recente au demonstrat ca pigmentul din soiul Beluga (lintea neagra) se comporta ca si un antioxidant, ajutand la protejarea impotriva diferitelor boli de inima, tipuri de cancer si impotriva imbatranirii in general. Nu va-ti fi asteptat la asta de la niste bobite mici, care pareau neinteresante, nu-i asa?
Cum alegem lintea?
In primul rand, cel mai mare avantaj este ca gasim lintea in tot timpul anului. Cele mai raspandite soiuri de linte folosite la gatit sunt cele verzi, rosii si maronii.
Lintea se gaseste gata gatita la borcan, gata de a fi adaugata la diferite tipuri de salata.
De cele mai multe ori lintea se cumpara uscata, se aleg boabele ferme fara a fi decorticate sau cu pete. Tipul de linte pe care il alegeti depinde de mancare pe care o veti gati:
Lintea verde si maro: este ideala pentru salate calde, caserole sau umpluturi, deoarece isi pastreaza forma in timpul gatirii.

Timpul de gatire: 35-40 de minute.
Lintea Puy: boabele de linte au o culoare verzuie-maronie, si-au luat numele din regiunea franceza Le Puy, unde este cultivata. Este un tip de linte putin mai scumpa decat restul, deoarece sunt mai bogate in textura (pe care si-o pastreaza in timpul gatirii) si gust. Acest tip de linte este potrivit ca si garnitura pentru peste sau vanat dar si pentru carnati.

Timpul de gatire: 20-25 de minute.
Lintea rosie: atunci cand este gatit, acest tip de linte formeaza un piure consistent, devenind astfel un ingredient de baza pentru supe creme sau gratinuri. Este foarte des gatita alaturi de mirodenii, dar si pentru gatirea unei garnituri tipic indiene, dhal.
Timpul de gatire: 15-20 de minute
Lintea galbena: este folosita la fel ca si cea rosie, mai ales pentru a adauga culoare farfuriilor "mohorate" din timpul iernii.
Timpul de gatire: 15-20 de minute.
In general lintea nu cere inmuierea in apa, dar daca doriti sa injumatatiti timpul de gatire, se poate inmuia. Inainte de a le gati spalati lintea in apa rece si alegeti boabele decorticate.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

lintea lintea
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

cristi  | #3099
Noutate absoluta, doar acum! Oferta este acum un fenomen, pentru ca tot mai multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email crisburlacu@hotmail.com
Adauga comentariu

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1466 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014013 (s)