News Flash:

Incestul, o iubire interzisa intre pacat si faradelege

18 August 2012
2545 Vizualizari | 0 Comentarii

Te îngrozesti când auzi despre astfel de cazuri. Si pe buna dreptate. Raporturile sexuale, în acest context, sunt urmarea unor dizabilitati grave


Început de cosmar
Din marturiile celor implicati reiese ca legaturile incestuoase pot porni de la doua situatii. Fie ca la baza sta abuzul fizic, iar victima accepta, de vreme ce nu anunta autoritatile, fie este vorba despre o relatie agreata (tacit sau nu) de ambii frati (sau, dupa caz, parinte si copil). Dincolo de faptul ca o astfel de legatura este un pacat în fata Bisericii si o încalcare a legii, ea este si nesanatoasa, în sensul în care un copil rezultat dintr-o relatie incestuoasa se va naste (cu o probabilitate destul de mare) cu cel putin o afectiune grava, din cauza anomaliei cromozomiale.

 

“Eu, victima”
Teroarea pe care o traieste copilul urmarit de amintirea parintelui care se strecura în camera lui viu colorata si îi spulbera puritatea poate fi o trauma peste care nu va trece niciodata. Prea mic ca sa se poata împotrivi, lipsit de puterea fizica si îngrozit ca nu are unde sa fuga, copilul tace (chiar minte), sub amenintarile propriului parinte. Comportamentul acestui copil este aparent normal, dar, daca esti foarte atenta, ai simti ca ceva nu este în regula. Tresaririle la orice atingere, plânsul frecvent si fara motiv, timiditatea, sentimental de vinovatie sunt semnale de alarma: copilul poate fi abuzat, iar el poate încerca sa ascunda asta.

 

Iubire... interzisa
În cazul fratilor, situatia se schimba. Când incestul este asumat, sansele ca cineva din afara sa afle sunt mici. Iubirea lor este mai complicata, pentru ca nu tine doar de latura sexuala, mai ales daca diferenta de vârsa dintre ei este mica. S-au descoperit împreuna, sunt si prieteni buni, nu numai amanti, iar legea este principala piedica în calea fericirii lor. Ascultându-le povestea, s-ar putea sa te emotionezi! Aceste cazuri pot fi rezolvare de un psiholog. Numai o persoana specializata îi poate “vindeca” de o iubire maladiva, pentru ca ei sa accepte ca nutresc sentimente gresite (desi e putin spus...).


Unica.ro

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

eu victima iubire interzisa
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1575 (s) | 34 queries | Mysql time :0.021354 (s)