News Flash:

Inca mai folosesti cuptorul cu microunde? Iata ce risti

16 Octombrie 2016
6459 Vizualizari | 0 Comentarii
Este o metoda foarte simpla si la indemana de a incalzi mancarea, mai ales atunci cand suntem pe fuga.

Cuptorul cu microunde este un obiect extrem de popular in Statele Unite, existand in bucatarii de mai bine de 30 de ani, practic transformand societatea si modul in care folosim produsele alimentare.

O intrebare pertinenta si care necesita un raspuns cat mai clar este daca aceste cuptoare sunt sau nu sanatoase pentru gatit?
Raspunsul este - nu!

Cuptorul cu microunde actioneaza sub forma radiatiilor non-ionizante. Radiatia ionizanta schimba natura electromagnetica a atomilor sau ii ionizeaza. Acest lucru modifica modul in care acestia interactioneaza cu ceilalti atomi si molecule din jurul lor.

Ce nu trebuie sa bagi niciodata in cuptorul cu microunde

Radiatiile gamma, razele X, si medicina nucleara (scannerul CT) sunt tipuri de radiatii ionizante. Alimentul este atacat de valuri de inalta frecventa de caldura!  Expertii sustin ca aceasta radiatie poate fi daunatoare pentru sanatate.

Potrivit JustHealthyLifeStyle.com, iata cele mai frecvente boli care sunt cauzate de cuptoare cu microunde:
Oboseala- Cuptoarele cu microunde poate fi cauza obosealii cronice si a obezitatii.
Insomnie - Trebuie sa stiti ca impactul cu microundele poate provoca daune asupra creierului
Pierderea nutrientilor - Cand folositi cuptorul cu microunde, ucideti o mare parte din aromele produsului alimentar.
Eliminati antioxidantii - Cuptorul cu microunde distruge compusii antioxidanti din produsele alimentare si prezinta un risc crescut de infarct miocardic si cresterea colesterolului
Cancer - Radiatia emisa de cuptoarele cu microunde se acumulate in corpul uman si poate provoca cancer.

Acest lucru inseamna ca trebuie sa folositi mult atent aceste cuptoare si doar in momentele in care nu aveti alta solutie pentru a incalzi un aliment. Folositi intotdeauna cuptoarele clasice de la aragaz sau pur si simplu flacara aragazului pentru a incalzi alimentele.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

oboseala insomnie pierderea nutrientilor eliminati antioxidantii
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1763 (s) | 34 queries | Mysql time :0.031579 (s)