News Flash:

Inca 14 substante psihotrope au fost interzise in Romania

12 Septembrie 2017
965 Vizualizari | 0 Comentarii
Lista substantelor cu efect psihoactiv interzise in Romania este actualizata cu inca 14 noi denumiri stabilite in concordanta cu normele internationale si in functie de pericolul pe care utilizarea acestora il reprezinta pentru sanatate.

Guvernul a aprobat un proiect de lege care completeaza Legea nr.143/2000 privind prevenirea si combaterea traficului si consumului ilicit de droguri.
in functie de pericolul pe care il reprezinta consumul lor pentru sanatate, drogurile se impart in doua categorii: droguri de risc si droguri de mare risc. Astfel, din cele 14 substante adaugate, 13 intra in categoria drogurilor de mare risc, iar unul in categoria drogurilor de risc.

Prin cuprinderea in aceasta lista a noilor substante interzise, se are in vedere inasprirea masurilor de prevenire, control si combatere a fenomenelor legate de consumul si comercializarea de substante stupefiante si psihotrope, in scopul protejarii sanatii publice.

6 substante chimice daunatoare sanatatii, interzise in UE

Numarul substantelor stupefiante si psihotrope interzise in Romania a crescut in urma decesului mai multor tineri ce au consumat produse etnobotanice. Lista este actualizata permanent in functie de schimbarile la nivelul legislatiei internationale si in functie de pericolul pe care utilizarea acestora il reprezinta pentru sanatate.

La nivel mondial, comercializarea si consumul de droguri este un fenomen dinamic, puternic influentat de o multitudine de factori de natura sociala si economica. in cadrul ONU, institutia care se ocupa cu controlul international al drogurilor, este Comisia Natiunilor Unite privind Stupefiantele. Aceasta reprezinta principalul organism inter-guvernamental de luare a deciziilor in ceea ce priveste legislatia si controlul international al drogurilor.


substantelor efect psihoactiv interzise sanatate
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1752 (s) | 34 queries | Mysql time :0.030510 (s)