News Flash:

In doze mari, Simvastatinul afecteaza muschii

17 Noiembrie 2011
2624 Vizualizari | 0 Comentarii

Simvastatinul in doze mari (80mg) poate produce afectare musculara dupa un tratament indelungat (1 an). FDA (US Food and Drug Administration) a revizuit prospectul brand-ului american. Producatorul isi informeaza pacientii despre modificarile in profilul de siguranta al produsului .De asemenea pacientii sunt sfatuiti sa nu inceteze tratamentul fara a fi consultat medicul de familie/medicul specialist.

Simvastatinul (continut de mai multe produse generice, pe langa brand-ul original: Simvastatinum, Simcor, Simva Tad, Simvacard, Simvagamma, Simvahexal, Sintenal, Vabadin, Vasilip, Zaredil, Zeplan, Zocor) este foarte des prescris in urmatoarele afectiuni:

Cardiopatie ischemica
La pacientii cu cardiopatie ischemica, cu nivele plasmatice ale colesterolului peste 5,5 mmol/l, este indicat pentru:

- reducerea riscului mortalitatii;
- reducerea riscului de deces de cauza coronariana si infarct miocardic nonletal;
- reducerea necesitatii procedurilor de revascularizare miocardica (bypass coronarian si angioplastie coronariana transluminala percutanata);
- incetinirea progresiei aterosclerozei coronariene, inclusiv reducerea aparitiei de leziuni noi si ocluzii totale.

Cristina GaftonHiperlipidemie
- este indicat ca adjuvant al dietei pentru reducerea nivelelor crescute ale colesterolului total, a LDL-colesterolului, apolipoproteinei B si trigliceridelor la pacienti cu hipercolesterolemie primara, hipercolesterolemie familiala sau hiperlipidemie mixta, atunci cand raspunsul la dieta si alte masuri nefarmacologice este insuficient. Simvastatina creste HDL-colesterolul si de aceea scade raportul LDL-colesterol /HDL-colesterol si colesterol total/HDL-colesterol.

La fel ca pentru orice terapie hipocolesterolemianta, la inceputul tratamentului trebuie evaluati toti factorii de risc.

Hipercolesterolemia familiala
- este indicat ca adjuvant al dietei si altor masuri nefarmacologice de reducere a nivelelor crescute ale colesterolului total, LDL-colesterolului si apolipoproteinei B la pacienti cu hipercolesterolemie familiala, atunci cand raspunsul la aceste masuri este inadecvat.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

simvastatinul
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

26958 viz    0 com
3650 viz    0 com
2947 viz    0 com
4933 viz    0 com
7801 viz    0 com
9346 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1553 (s) | 23 queries | Mysql time :0.016019 (s)