News Flash:

In ce alimente gasim cel mai mult calciu

22 Ianuarie 2014
6028 Vizualizari | 0 Comentarii
Lipsa de calciu este o problema des întalnita indiferent de varsta. Pe langa lactate poti include în alimentatie si alte surse importante de calciu mai putin cunoscute. Ele aduc organismului un aport de calciu semnificativ... si sunt pe placul persoanelor care nu tolereaza lactatele. 
Migdalele
Considerate o sursa sigura de calciu, migdalele mai contin si magneziu, vitamina E si alti antioxidanti care lupta împotriva cancerului. Spre deosebire de alte alimente, migdalele contin combinatia de minerale - calciu si magneziu - ce ajuta la mentinerea sanatatii oaselor.
Potrivit specialistilor în nutritie, 20 de migdale contin aceeasi cantitate de calciu ca si un sfert de cana de lapte. Incluse în dieta, fructele oleagioase reduc riscul de infarct, ne feresc de infectii si previn aparitia problemelor digestive.
100 grame de migdale = 230 mg calciu

Vezi si: Cat de sanatos este laptele pentru oasele tale? 
 
Sardine
Cu siguranta ai auzit ca pestele nu trebuie sa lipseasca din alimentatie. Stiai însa ca este si o buna sursa de calciu? Sardinele se numara printre alimentele care contin o cantitate mai mare de mineral.
Doar 100 grame de sardine furnizeaza organismului o doza mai mare de calciu decat un pahar de lapte. Acest tip de peste contine si o cantitate importanta de proteine si de aminoacizi esentiali, de care organismul are nevoie pentru buna lui functionare.
100 grame de sardine = 370 mg calciu
Printre semintele care aduc beneficii sanatatii, mai ales daca ai lipsa de calciu, se numara cele de susan. Semintele mai contin si o cantitate mare de cupru, magneziu, fier si arginina, unul dintre aminoacizii care contribuie la prevenirea tumorilor canceroase.
Incluse în alimentatie, semintele de susan previn aparitia hipertensiunii arteriale si îmbunatatesc tranzitul intestinal.
100 g seminte de susan = 670 mg calciu     

Vezi si: Cele mai bune surse de calciu si magneziu, altele decat lactatele  

Sucul de portocale
Dintre citrice, portocalele nu sunt doar o buna sursa de vitamina C, ci si de calciu. O cantitate mare de calciu poti obtine atat din fructul consumat ca atare, dar si din sucul proaspat.
Consumat frecvent, sucul ajuta la întarirea sistemului imunitar si previne aparitia problemelor legate de tensiunea arteriala (datorita compusului hesperidina care îmbunatateste sanatatea vaselor de sange).
250 ml de suc de portocale (un pahar) = 400 mg calciu
o portocala = 200 mg calciu  
 
INFO: 800-1.200 de mg de calciu reprezinta doza de care organismul are nevoie zilnic pentru a functiona perfect.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

migdale sardine calciu
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1654 (s) | 34 queries | Mysql time :0.026317 (s)