News Flash:

Importanta orezului in dieta

5 Ianuarie 2012
1897 Vizualizari | 0 Comentarii

Planta din familia gramineelor, orezul este cunoscut pentru continutul bogat de carbohidrati, proteine si pentru spectrul sau larg de aminoacizi. Cantitatea de proteine din orez, de circa 66%, este practic chiar mai mare decat aceea a graului integral sau a porumbului. Asa se face ca dintr-o ceasca de orez fiert se castiga 5 g de proteine, suficient pentru o persoana sa nu se confrunte cu probleme de sanatate. 

In anii '40 ai secolului trecut, Walter Kempner dezvolta un tratament impotriva hipertensiunii arteriale bazat pe proprietatile curative ale boabelor de orez. Dieta prescrisa a atras dupa sine la scurta vreme primele rezultate favorabile: tensiunea pacientilor coborase la un nivel normal, iar impreuna cu aceasta si nivelul colesterolului "rau" din sange.

Desi se vorbeste adesea despre superioritatea orezului brun, cel alb pe care il cunoastem cu totii nu este departe din punct de vedere nutritiv. Complexul vitaminic B si fibrele vegetale sunt responsabile pentru intarirea organismului. Orezul este de asemenea bogat in minerale precum cuprul, fosforul, magneziu si siliciu care participa la prevenirea radicalilor liberi si regenerarea tesuturilor. 


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

orezul
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1741 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020771 (s)