News Flash:

Importanta magneziului in sarcina

7 Martie 2011
3094 Vizualizari | 0 Comentarii

Pe langa un aport sporit de calciu, fier si acid folic, gravidele au nevoie si de magneziu, deoarece acesta are un rol important in dezvoltare fatului si in prevenirea avorturilor spontane, precum si in prevenirea preeclampsiei (hipertensiune arteriala specifica in ultimul trimestru de sarcina).

Femeile care nu au o dieta echilibrata, au de obicei un deficit de magneziu care poate avea consecinte negative pentru evolutia sarcinii. De aceea, gravidele sunt sfatuite sa-si ia magneziul atat din alimente sanatoase, cat si din suplimente. Legumele cu frunze verzi precum spanacul, broccoli sau varza sunt o sursa buna de magneziu, la fel nucile, semintele si unele cereale.

Chiar daca magneziul este in compozitia multor alimente, se intalneste in general in cantitati mici. Potrivit nutritionistilor, necesarul zilnic de magneziu nu poate fi asimilat dintr-un singur fel de mancare. Prin consumarea unei mari varietati de alimente, incluzand cinci feluri de fructe si legume zilnic si multe cereale, se poate asigura doza adecvata de magneziu.

Cercetatorii au aratat ca aportul suplimentar de magneziu a fost asociat cu:

- o frecventa mai scazuta a nasterilor premature;
- mai putine cazuri de subdezvoltare si greutate scazuta a fatului la nastere;
De asemenea, gravidele care au luat suplimente alimentare pe baza de magneziu au avut nevoie de mai putine spitalizari pe perioada graviditatii, iar cazurile de sangerari vaginale inainte de nastere, au fost mai rare decat la femeile la care nu s-a suplimentat dieta cu magneziu.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

magneziu prevenirea preeclampsiei
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1527 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013965 (s)