News Flash:

Iaurtul consumat impreuna cu un sandvis cu mezeluri, o combinatie nociva. Descopera si alte asociatii alimentare periculoase

29 Mai 2012
2849 Vizualizari | 0 Comentarii

Cand alimentele "incompatibile" sunt consumate impreuna, exista riscul ca nutrientii sa nu se mai asimileze corect. In cazuri mai grave, combinatiile alimentare nepotrivite pot da nastere unor substante care cresc riscul de cancer. Iata cateva asociatii alimentare periculoase pentru organism, potrivit Evenimentul Zilei:

1. Lapte si ciocolata
Oricat de suprinzator ar parea, laptele si ciocolata nu fac casa buna. Combinate, calciul din lapte si acidul oxalic din ciocolata formeaza un compus numit oxalat de calciu, greu de digerat, care poate provoca diaree. 

"Oxalatii din ciocolata si cazeina din lapte se precipita si, pe langa faptul ca provoaca indigestie, se reduce din actiunea neurostimulatoare a ciocolatei. Ciocolata cu lapte este oricum destul de periculoasa, intrucat contine lapte praf reconstituit si multe zaharuri, care pot duce in timp la boli cardiovasculare, cum este ateroscleroza", spune prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, expert in alimentatie.

2. Cafea cu lapte
Daca obisnuiti sa adaugati lapte in cafea, va alegeti doar cu gustul, spun medicii. "Laptele taie din actiunea stimulatoare a cafelei. Daca o cafea amara se digera in 20 de minute, cea cu lapte ramane si trei ore in stomac", adauga prof. dr. Mencinicopschi. 

3. Iaurt cu mezeluri
Multe persoane consuma un iaurt langa un sandvis cu sunca fara sa stie cat e de gresit. Mezelurile contin nitrati (conservanti) care, in combinatie cu acidul organic (lactic) din lactate, se transforma in nitrozamina, o substanta cancerigena. 

"In general, combinatia dintre doua proteine animale este foarte indigesta. Acest lucru este specificat clar la alte religii. De exemplu, pe masa evreilor nu veti vedea niciodata lapte si derivate langa carne", subliniaza specialistul citat.

4. Creveti si citrice
Desi se obisnuieste ca felurile de mancare cu creveti sa fie asezonate cu sosuri de portocale sau fructe exotice, nutritionistul chinez Li Hongyan atrage atentia asupra riscurilor acestei "combinatii". 

Crevetii contin o susbtanta care transforma vitamina C din citrice in arsenic toxic.

5. Proteinele vegetale impreuna cu cele animale 
Laptele de soia contine proteine vegetale, grasimi, carbohidrati, 
vitamine si minerale si este foarte hranitor daca este consumat ca atare. In combinatie cu ouale, carnea sau alte alimente foarte bogate in proteine animale, se incetineste activitatea proteazei, substanta care ajuta la descompunerea proteinelor pentru a fi digerate. Astfel, proteinele nu mai sunt asimilate asa cum trebuie si digestia este incetinita. 

"Sfatul meu este sa nu amestecati proteinele vegetale cu cele animale. Proteinele vegetale merg cel mai bine cu carbohidrati: linte, soia sau mazare cu orez etc", recomanda specialistul in alimentatie Gheorghe Mencinicopschi.

Sursa: Evenimentul Zilei


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

nitrozamina arsenic toxic
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1707 (s) | 23 queries | Mysql time :0.015050 (s)