News Flash:

Hranitor si delicios in post: pateul de linte

19 Martie 2016
1129 Vizualizari | 0 Comentarii
Lintea este un aliment care nu ar trebui sa iti lipseasca din dieta echilibrata, mai ales atunci cand vrei sa consumi proteine de origine vegetala. Spre deosebire de carne, lintea este o sursa de proteine fara grasimi saturate. Organismul nostru are nevoie de ele pentru a sustine masa musculara si functionarea corecta a organelor.

De asemenea, este o sursa de fibre care iti imbunatatesc digestia, dar si de fier, iar daca esti in cautarea unei surse naturale pentru aportul de acid folic, tot aceste boabe mici iti vin in ajutor.

10 motive pentru a consuma frecvent linte. Vezi si cum alegi lintea in functie de ceea ce vrei sa gatesti

In comert o gasim in diverse culori si te sfatuim sa le incerci pe toate. Lintea verde si cea bruna sunt ideale pentru salate calde sau pentru umpluturi pentru ca isi pastreaza frumos forma dupa ce e fiarta. Lintea rosie este mai buna in supe.

Reteta pateului cu linte
Pentru cei care tin post, si nu numai, pateul de linte poate fi o alegere hranitoare si foarte gustoasa. Iata cum se prepara:

Ingrediente

o cana de linte inmuiata peste noapte
o ceapa medie
un morcov
2-3 linguri ulei de masline
foi de dafin
1 lingurita cimbru
1 lingurita boia dulce
sare, piper
zeama de lamaie
1-2 catei de usturoi (optional)

Cum se fierbe corect lintea

Mod de preparare

Punem lintea la fiert si dupa aproximativ 10 minute adaugam morcovul taiat bucati mari. Dupa ce lintea e fiarta, adaugam si ceapa cruda, uleiul de masline, putina sare, cimbrul si putina boia. Pasam totul cu ajutorul blenderului. Adaugam si zeama de lamaie si usturoiul pisat. 

Retete de post rapide pe baza de linte

lintea acid folic
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1876 (s) | 34 queries | Mysql time :0.036562 (s)