News Flash:

Hidratatea in timpul sarcinii este vitala

14 Februarie 2014
1576 Vizualizari | 0 Comentarii
Pe langa lichidele luate prin consumul de alimente, in timpul sarcinii femeia trebuie sa bea 1000-1200 ml pe zi. Cantitati mai mari ar incarca inutil circulatia si ar obosi inima gravidei, si-asa supusa unui efort marit.
Lichidul de baza trebuie sa fie, desigur, apa: nici prea rece, nici prea calda, temperatura optima fiind de 18 grade Celsius.
Al doilea ca importanta este laptele, aliment complet ce cuprinde toate substantele necesare dezvoltarii fatului (proteine, glucide, calciu, fosfor, vitamine).
Ceaiul si cafeaua, daca nu dau agitatie, insomnii sau palpitatii, pot fi consumate in cantitati reduse.
Apa minerala sau sifonul pot fi baute in cantitati mici, mai ales in prima parte a sarcinii, constituind adesea si un remediu contra greturilor si varsaturilor.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

lichidele alimente femeia inima gravidei
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1742 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014624 (s)