News Flash:

Hemohes 10%, solutie perfuzabila - tratamentul si profilaxia deficitelor de volum sanguin

29 Ianuarie 2014
1660 Vizualizari | 0 Comentarii
Hemohes 10%, solutie perfuzabila
Prospect
Forma de prezentare si compozitie:
Solutie perfuzabila 1 l contine 60/100 g hidroxietilamidon M 200000 si 9 g clorura de sodiu; pH 4-7; osmolaritate teoretica 310 mOsm/l; ct. x 10 fl. x 500 ml
Indicatii: 
Tratamentul si profilaxia deficitelor de volum sanguin (hipovolemie) si socului, substitutie a volumului coloidal dupa pierderi de sange si plasma. Diluarea terapeutica a sangelui (hemodilutie). 

Vezi si: Importanta magneziului pentru sanatate. Valorile normale ale magneziului in organism
 
Doze si administrare: 
Trataemntul si profilaxia hipovolemiei si a socului (substitutie de volum): perfuzie intravenos maxim 33 ml/kg/zi din sol. 6% (aprox. 2 500 ml/75 kg/zi) sau 20 ml/kg/zi din sol. 10% (aprox. 1500 ml/75 kg/zi). Viteza maxima a perfuziei este de 20 ml/kg/ora (aprox. 1 500 ml/75 kg/ora). Hemodilutia limiteaza utilizarea terapeutica. Durata tratului este in functie de durata si gradul hipovolemiei.
IC severa, IR cu oligo- sau anurie, coagulopatii (cu exceptia cazurilor care pun viata in pericol), supraincarcare circulatorie, hiperhidratare, deshidratare, hemoragie intracraniana; hipersensibilitate la amidon. Copii sub 12 ani.
Atentionari: 
Datorita riscului de reactii anafilactice, o doza initiala de 10-20 ml, trebuie perfuzata incet, in acest timp pacientul fiind supravegheat atent. In cazul in care solutia se perfuzeaza prea rapid sau in doza prea mare, exista risc de supraincarcare circulatorie. Utilizarea substituentilor polimerici de plasma la pacientii fara riscuri cardiovasculare sau pulmonare, este permisa numai daca hematocritul este mai mare de 30%. La inceputul tratamentului se controleaza valoarea creatininei serice. in timpul tratamentuliA pacientii trebuie hidratati corespunzator (2-3 l lichide pe zi). Precautie la pacientii cu EP sau cu tulburari hepatice cronice grave. in timpul tratamentului este necesar un control regulat al balantei hidroelectrolitice.
In cazuri foarte rare poate provoca reactii anafilactice/anafilactoide (reactii cutanate, tahicardie, hTA, varsaturi, soc, bronhospasm, mergand pana la insuficienta respiratorie si cardiaca). Administrarea zilnica pe termen lung a unor doze medii - mari, provoaca frecvent prurit refractar la tratament. Datorita hemodilutiei, dozele mari pot micsora coagulabilitatea sangelui si pot prelungi timpul de sangerare. Trebuie supravegheate hematocritul si 
concentratia proteinelor plasmatice.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1524 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014217 (s)