News Flash:

Greselile pe care le facem atunci cand gatim oua

26 Octombrie 2016
3273 Vizualizari | 0 Comentarii
Oua posate
Fie ca dorim sa impresionam partenerul cu un mic dejun perfect sau sigurul lucru din frigider este un carton cu oua, este important sa stim cum sa gatim perfect fiecare tip de reteta cu oua. Iata cateva sfaturi pentru a prepara cele mai bune oua ochiuri, posate sau scrob.
Oua ochiuri
Atunci cand prajim un ou ochi, untul din tigaie ar trebui sa fie incins, daca acesta nu are o temperatura ridicata ouale nu se vor praji uniform. Pentru a obtine un galbenus moale in interior, dar gatit perfect in exterior, peste tigaie trebuie amplasat un capac. Acesta nu lasa caldura sa sa se evapore, iar albusul si galbenusul se vor gati, in timp ce partea de jos se va rumeni.
Oua posate 
In oala ar trebui sa fie suficienta apa pentru ca oul sa aiba loc sa pluteasca, de obicei apa trebuie sa aiba aproape 8 centimetri adancime. Daca nu este suficienta apa, oul se va lasa la fund si se va destrama.
Oua fierte
Ouale care sunt fierte prea mult devin sfaramicioase si emit un miros sulfuros. Pentru a evita acest lucru, ouale ar trebui incalzite treptat intr-o oala. Oala trebuie amplasata pe aragaz cu focul la un nivel ridicat pana cand apa atinge punctul de fierbere. Oala trebuie luata de pe foc, iar ouale trebuie lasate in apa inca zece minute, pentru ca galbenusul sa fie usor cremos, sau 14 minute, pentru ca galbenusul sa devina ferm.
Daca ouale nu vor fi transferate dupa timpul de gatire intr-un bol cu gheata acestea vor continua sa se gateasca, de asemenea apa rece ajuta la separarea membranei oului de coaja. O alternativa a oualor fierte sunt cele gatite la abur. Acestea trebuie sa se gateasca timp de 6 minute pentru un galbenus moale sau 12 minute pentru a obtine un galbenus ferm.
Oua batute
Ouale se coaguleaza rapid daca nu sunt amestecate, acestea vor capata o consistenta cauciucata. Pentru a preveni acest lucru, ouale trebuie amestecate continuu in timp ce se gatesc. Ouale batute sau scrob ar trebui gatite la foc mic, pentru a nu se arde. Daca sarea este adaugata in timpul procesului de gatire aceasta va scoate toata umiditatea din oua, condimentarea ar trebui facuta imdiat dupa gatire.
sursa: descopera.ro

mic dejun oua oua ochiuri oua posate oua fierte oua batute
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1472 (s) | 23 queries | Mysql time :0.024611 (s)