News Flash:

Greseli pe care le facem cand consumam bere

1 August 2016
1704 Vizualizari | 0 Comentarii
Mai ales pe timp de canicula, o bere rece ca gheata devine extrem de tentanta, eventual alaturi de cateva gustari. Totusi, producatorii de bere belgieni au cateva recomandari referitoare la cum ar trebui sa savuram berea fara sa-i afectam gustul sau aroma.
Torni berea in pahare tinute la rece 
Un obicei preluat si in multe baruri si restaurante din Romania este ca berea sa fie turnata in halbe sau pahare tinute la frigider sau la congelator. Chiar daca vizual este un mod de servire care iti ofera aproape imediat o senzatie de racorire, gustul berii are de suferit. Producatorii subliniaza pentru revista „BeerAdvocate” ca paharele extrem de reci scot foarte repede acidul din bere, iar gustul acesteia fiind afectat de acest mod de servire. O alegere mai buna este clatirea paharului cu apa rece inainte ca berea sa fie turnata.

Tratamente de infrumusetare cu drojdie de bere pentru toate tenurile 
Nu respecti temperatura optima 
Diversele tipuri de bere se savureaza la temperaturi diferite, chiar daca impresia generala este ca optim pentru bere este sa fie bauta cat mai rece. O bere Pilsner sau una dintre cele cu arome de fructe este perfecta la o temperatura cuprinsa intre 3 si 7 grade Celsius, in timp ce berea Ale isi dezvaluie toate secretele gustului intre 7 si 12 grade Celsius. Cea mai ridicata temperatura este recomandata pentru berea neagra sau pentru berea nefiltrata, peste 12 grade Celsius. Ideea de baza este ca gustul unei bauturi foarte reci nu poate fi perceput la fel de bine de papilele gustative, astfel ca se pierde mult din savoarea produsului.
Bei bere imbuteliata in sticla de plastic  
Berea este bine sa fie bauta cat este proaspata, pentru ca spre deosebire de vin calitatile sale nu sunt potentate de trecerea timpului. Exceptia de la regula este berea de tip “heavy stouts” care capata un gust mai bun la cateva luni dupa ce a fost produsa. Calitatea berii este afectata si de tipul de recipient in care este pastrata si de conditiile de depozitare. Astfel, cel mai bine se pastreaza in recipiente din sticla inchise la culoare, eventual maro, pentru ca este protejata mai bine de razele soarelui. Bineinteles, berea la sticla din plastic nu ramane la fel de gustoasa, iar cea din doze de aluminiu capata un usor gust metalic din cauza ambalajului, chiar daca este protejata la fel de bine ca in recipientele din sticla. 

Cum arata femeia care bea cate 40 doze de bere pe zi - FOTO 
Folosesti paharul nepotrivit 
Adevaratii pasionati de bere stiu ca marimea si forma paharului conteaza daca vrei sa te bucuri de calitatea unei beri. Astfel, o bere cu cat este mai tare are nevoie de un pahar de dimensiuni mai mici, care se stramteaza spre partea de sus, pentru a pastra mai bine aromele. Berile blonde se beau de regula din pahare mai inguste la baza si cu gura mai larga pentru a permite formarea unui guler de spuma.
Nu torni berea cum trebuie si nu agiti paharul 
Berea se toarna, de regula, in unghi de 45 de grade pentru ca gulerul de spuma obtinut sa fie optim. Bineinteles, paharul nu se umple pana in buza si apoi se agita putin pentru ca berea aer nevoie de putina oxigenare pentru a-si elibera aromele.
Mananci dulciuri sau fumezi inainte
Berea nu se bea dupa ce am mancat ceva dulce sau dupa ce am fumat o tigara pentru ca papilele gustative sunt derutate de gusturile puternice si nu mai percep asa cum trebuie aromele bauturii. Pentru a potenta gustul berii se recomanda gustarile sarate, eventual o bucatica de cascaval.

Misterul din spatele iubirii de bere 
sursa: adevarul.ro

canicula bere rece gheata
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1617 (s) | 23 queries | Mysql time :0.025395 (s)