News Flash:

Greseli pe care le facem atunci cand gatim pastele

11 Ianuarie 2017
1998 Vizualizari | 0 Comentarii
O farfurie cu paste perfect aburinde se numara printre placerile multor persoane, in special atunci cand nu ai mancare preparata si nici timp sau chef sa faci ceva complicat. Pastele, de preferat cele integrale, se transforma intr-o mancare rapida, satioasa si delicioasa atunci cand le combini cu ingredientele tale preferate. Cu cat mai putine ingrediente, cu atat mai bine! Dar, ca sa gatesti paste perfecte de fiecare data trebuie sa eviti unele dintre cele mai frecvente greseli care se fac adesea. 

Iata 10 dintre cele mai frecvente greseli care te impiedica sa faci paste perfecte:

1. Folosesti o oala prea mica atunci cand le pui la fiert

Atunci cand folosesti o oala prea mica pentru a fierbe pastele, apa va fi mai putina, iar temperatura va scadea rapid atunci cand adaugi pastele. Acest lucru va face ca pastele sa se lipeasca de fundul oalei si intre ele, deoarece va dura putin pana cand apa va ajunge sa fiarba din nou. De asemenea, cantitatea mica de apa inseamna o cantitate mai mare de amidon si vei obtine paste lipicioase dupa ce le scurgi. Aceasta este una dintre cele mai frecvente greseli care te impiedica sa gatesti paste perfecte. Foloseste cea mai mare oala/cratita pe care o ai si umple-o trei sferturi cu apa pe care o lasi sa fiarba inainte de a aduaga pastele!

2. Respecti cu sfintenie indicatiile de fierbere de pe pachet

Chiar daca pe pachet ti se sugereaza sa fierbi pastele timp de 10 minute, acest lucru nu trebuie respectat cu sfintenie daca tu iubesti pastele al dente.

In functie de gusturile fiecaruia, este de preferat sa testezi singura pastele dupa 5-6 minute pentru a verifica daca sunt asa cum le doresti de patrunse. Aceste indicatii pe care producatorii le pun pe pachet sunt doar niste sugestii, tu decizi cum sa le prepari! Ca sa gatesti paste perfecte, cea mai buna solutie este de a fierbe pastele pana cand sunt patrunse, dar putin ferme in interior. Atunci vei obtine paste perfecte! Nu le fierbe niciodata pana cand sunt complet fierte si moi!

3. Nu pui sare in apa

Sarea este un ingredient esential in apa in care fierbi pastele, deoarece nu vor deveni lipicioase. Ca sa gatesti paste perfecte trebuie sa adaugi 1-2 linguri cu sare in apa. Nu trebuie sa te ingrijorezi cu privire la continutul ridicat de sare, deoarece pastele nu o vor absorbi pe toata, insa vor ramane ferme si fara tendinta de a se lipi. 

4. Nu pune ulei sau unt peste pastele proaspat scurse de apa

Acest lucru va face ca pastele sa nu absoarba bine sosul pe care l-ai pregatit pentru ele. Foarte multe persoane sunt obisnuite sa stropeasca pastele cu ulei dupa ce le-au scurs, deoarece considera ca astfel le impiedica sa devina lipicioase. Este un truc gresit, deoarece vei obtine paste fara gust, deoarece sosul pentru paste nu va fi absorbit. Foloseste ulei de masline doar atunci cand combini pastele simplu cu legume inabusite, fara sa adaugi un sos. 

5. Uiti sa amesteci pastele odata puse in apa

Dupa ce ai pus pastele in apa clocotita, amesteca periodic pastele pentru a impiedica lipirea lor de fundul vasului. 

6. Arunci toata apa in care au fiert pastele

Inainte de a scurge pastele, pastreaza o cana cu apa in care au fiert. Pune pastele in tigaia cu sosul preparat pentru ele, adauga cateva linguri din apa pastrata si mai lasa pastele pe foc 1-2 minute pentru a absorbi lichidul. 

7. Clatesti pastele cu apa rece

Una dintre cele mai frecvente greseli este aceea de a clati pastele cu apa rece dupa ce le-ai scurs. Dupa ce ai scurs pastele, se pun direct in sos! Daca le clatesti cu apa rece, indepartezi din amidon si sosul nu va fi absorbit ca sa obtii paste perfecte si gustoase.

8. Pastele se mananca proaspete

Nu se lasa sa stea in farfurie si nici nu se gatesc ca sa ajunga si pentru a doua zi.

paste
Distribuie:  

Realitatea.net

Playtech.ro

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1552 (s) | 35 queries | Mysql time :0.025635 (s)