News Flash:

Grasimile trans ne fac mai agresivi. Vezi si alte efecte negative

15 Martie 2012
2509 Vizualizari | 0 Comentarii

Ceea ce mancam influenteaza felul in care ne simtim, iar un studiu recent a scos la iveala faptul ca alimentatia poate avea urmari si in felul in care ne comportam.

Conform unui raport publicat de jurnalul PLoS ONE, citat de Huffington Post, exista o legatura intre acizii grasi de tip trans si starea de iritabilitate si chiar de agresivitate

In cadrul studiului care a condus la aceasta concluzie, s-a observat ca persoanele care consumau la masa cantitati mari de grasimi trans aveau un comportament mai agresiv apoi.

Efectele nocive ale grasimilor trans
Nu doar acesta ar trebui sa fie motivul pentru care e bine sa ocolim acest tip de grasimi, care se gaseste adesea in produsele fast-food, cartofii prajiti, prajituri, inghetata, popcornul facut la microunde sau biscuiti. Potrivit expertilor de la Clinica Mayo, hidrogenul adaugat uleiului vegetal si folosit la prepararea diferitelor produse le ajuta sa reziste mai mult, insa creste colesterolul rau, marind astfel riscul bolilor de inima.

O cercetare realizata anul trecut a aratat si ca persoanele cu un un nivel mare de grasimi trans in sange se descurca mai prost la testele cognitive si au si un volum mai mic al creierului. 

 

 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

agresivitate grasimi trans
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1549 (s) | 34 queries | Mysql time :0.021531 (s)