News Flash:

Grasimile sunt mai putin periculoase daca stii cum sa le mananci

23 Mai 2011
2340 Vizualizari | 0 Comentarii

Cercetatorii de la Brown University din Rhode Island au negat convingerile populare ca dozele mari de grasimi saturate ar fi cauza principala a atacurilor de cord. Potrivit Daily Express, oamenii de stiinta condusi de dr. Stella Aslibekiyan, au monitorizat 3.630 de costaricani de varsta medie, constatand ca cei care beau un litru de lapte pe zi si mananca o jumatate de kilogram de branza nu au prezentat un risc crescut de boli cardiovasculare.

Cercetatorii au ajuns la concluzia ca substantele nutritive din alte alimente anihileaza intr-un anumit fel efectele adverse ale grasimilor saturate. Cu toate acestea, expertii au avertizat ca pericolul consumului grasimilor saturate nu trebuie subestimat si ca ele nu sunt inofensive dar, daca nu exagerati, acestea pot fi neutralizate de alimentele care contin calciu, vitamina D, potasiu si magneziu. 

Potrivit acestora, trebuie sa fie luata in considerare suma alimentelor incluse in meniul zilnic, nu doar componentele individuale din el. 


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

grasimi saturate boli cardiovasculare
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1561 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020793 (s)