News Flash:

Grasimile saturate favorizeaza Alzheimerul

21 Mai 2012
1361 Vizualizari | 0 Comentarii

Consumul ridicat de carne rosie, unt si alte alimente care contin un nivel ridicat de grasimi saturate favorizeaza dezvoltarea Alzheimerului, potrivit unui studiu.

Cercetatorii au constatat ca femeile in varsta care au consumat din belsug de alimente bogate in grasimi saturate, au deficiente de memorie. Prin contrast, persoanele care au consumat multe grasimi mononesaturate - regasite in uleiul de masline, uleiul de floarea soarelui, seminte, nuci si avocado - au o memorie buna.

„Daca ne uitam la modificarile functiei cognitive, ceea ce am descoperit este faptul ca suma totala a aportului de grasimi nu conteaza cu adevarat, ci tipul de grasime" afirma dr. Oliva Okereke, potrivit Telegraph. 

In cadrul cercetarii - desfasurata pe o peroada de 4 ani - au participat 6.000 de femei cu varsta peste 65 de ani, care au efectuat o serie de teste mentale, si au raspuns la chestionare cu privire la dieta lor si stilul de viata. 

„Inlocuind grasimile rele cu cele bune, reprezinta o modificare destul de simpla in regimul alimentar care ar putea ajuta la prevenirea declinului in memorie" adauga dr. Okereke.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

grasimi mononesaturate
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1573 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013764 (s)